Zaproszenie na Międzynarodową Wędrówkę Pokoju do Pragi

Kolping w Pradze podjął się organizacji 49. Międzynarodowej Wędrówki Pokoju, która odbędzie się w dniach 4-7 sierpnia 2016 roku.

Od prawie 50 lat Członkinie i Członkowie Dzieła Kolpinga spotykają się rokrocznie w różnych miejscach Europy, aby wspólnie wędrować i modlić się, tworząc wspólnotę. Osobiste spotkania z mieszkańcami wielu krajów  pomagają lepiej zrozumieć różnorodność naszych społeczeństw.

Dziś przesyłamy Wam zaproszenie na spotkanie, które odbędzie się w Pradze w dniach 4-7 sierpnia 2016 roku.

Do pobrania FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Dla uczestników z Polski przewidziano 4 miejsca. Koszt uczestnictwa wynosi 100 Euro za osobę i zawiera: 3 noclegi w 4* hotelu, 2x obiad, 3x kolację, przejazdy busem, wodę i owoce podczas wędrówki oraz program kulturalny.  Wszyscy uczestnicy zostaną zakwaterowani w Hotelu Pyramida, Bělohorská 24, 169 01 Praha 6. W hotelu będzie się również odbywał program wieczorny.

Zgłoszenia przyjmowane są do dnia 17 grudnia 2015 roku na formularzu zgłoszeniowym na adres: kolping@kolping.pl  Osoby zakwalifikowane do wyjazdu zobowiązane są wpłacić 100 Euro do dnia 20 grudnia 2015 roku. Jest to potwierdzenie Państwa udziału w spotkaniu. Pierwszeństwo udziału w spotkaniu będą mieli Członkowie Dzieła Kolpinga, którzy jeszcze nie uczestniczyli w spotkaniach międzynarodowych.

Szczegółowe informacje dot. spotkania  znajdują się na stronie internetowej  http://fw.kolpingpraha.cz która będzie regularnie aktualizowana.

PROGRAM RAMOWY (MOŻLIWE ZMIANY)

Czwartek, 4.08.2016

Od 14.00 Zakwaterowanie - Hotel Pyramida, Prag 6, Belohorska 24
18.00 Msza na rozpoczęcie