Wizyta studyjna

Już jutro, tj. 20.08.2014 kilkunastoosobowa grupa – uczestnicy projektu „U nas, w gminie konsultujemy!  Partycypacja obywatelska poprzez konsultacje społeczne” uda się z wizytą studyjną w okolice Częstochowy. Zaplanowany wizyta obfituje w liczne spotkania z przedstawicielami Urzędu Miasta Częstochowy oraz aktywnymi liderami lokalnych organizacji jak m.in. ze Stowarzyszenia Jedność w działaniu z Zawady, Fundacji Pomóżmy Dzieciom Poznać Świat ze Skrzydłowa, Fundacji im. Edwarda, Jana, Józefiny Reszków jak i Stowarzyszenia Razem na wyżyny.
Podczas dwudniowego spotkania będzie możliwość zdobycia informacji na temat prowadzenia konsultacji społecznych w poszczególnych miejscowościach z powiatu częstochowskiego. Ponadto spotkanie jest wspaniała możliwością przyjrzenia się aktywności podejmowanej przez lokalne organizacje.
Mamy nadzieję, że uczestnicy spotkania wrócą z bagażem cennych doświadczeń jak i niezapomnianych wrażeń.
Wizyta studyjna możliwa jest dzięki realizacji projektu przez Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce we współpracy z Gminą Dębno „U nas, w gminie konsultujemy!  Partycypacja obywatelska poprzez konsultacje społeczne” współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.