KS.CHRISTOPH HUBER WYBRANY NA PREZESA GENERALNEGO

Msgr Christoph Huber został wybrany na stanowisko Prezesa Generalnego na 10-letnią kadencję podczas zebrania Rady Generalnej Międzynarodowego Dzieła Kolpinga, która obradowała online 30 października 2021 roku.

Nowo wybrany Prezes wyraził radość i wzruszenie:

„To dla mnie przyjemność i zaszczyt służyć Siostrom i Braciom w Dziele Kolpinga na całym świecie jako Prezes Generalny. Chciałbym skupić się na wartości wspólnoty, której zawsze doświadczam w Kolpingu. My to Kolping – wszyscy razem. Uważam, że pierwszym celem musi być promowanie tego. I z tej wspólnoty wyrasta nasza skuteczność w projektach i działaniach.  Jeśli będziemy ściśle współpracować na całym świecie, Adolph Kolping poprowadzi nas w dobrą przyszłość. Jestem o tym przekonany.”

Christoph Huber urodził się w niemieckiej Bawarii, gdzie od 2010 roku jest zaangażowany w zarządzanie Dziełem Kolpinga Diecezji Monachium i Freising oraz jako pełni funkcję Prezesa Dzieła Kolpinga Landu Bawaria. Po studiach teologicznych w Monachium i rocznym stażu w Zimbabwe, w 1998 roku przyjął święcenia kapłańskie. W 2012 roku papież Benedykt XVI nadał mu tytuł prałata.

TRANSMISJA ONLINE Z KOŚCIOŁA MINORYTÓW

Już w najbliższą sobotę 4 grudnia o godzinie 14.00 nowo wybrany Prezes Generalny, prałat Christoph Huber zostanie uroczyście powitany jako 10 następca bł. Adolpha Kolpinga i rektor Kościoła Minorytów w Kolonii.

Uroczysta Msza Święta będzie transmitowana online na stronie www.kolping.net/stream

Serdecznie zapraszamy Członków Dzieła Kolpinga do wspólnego świętowania!

Sobota, 4 grudnia 2021 roku, godzina 14.00 transmisja online z Kościoła Minorytów w Kolonii.

Już dziś możesz pomóc

Wybierz kwotę, którą chcesz wesprzeć Dzieło Kolpinga