Z WIGOREM W MAKOWIE PODHALAŃSKIM

Wrażliwi na cierpienie chorych, ubogich i samotnych. Od lat niesiemy posługę miłosierdzia i pomocy, tym którzy jej potrzebują – obecnie prowadząc Dzienny Dom Seniora WIGOR+.

Witaj w naszej Rodzinie.

Jesteśmy dużą Rodziną – tworzy ją dwadzieścia osób, aktywnych i zaangażowanych. Pomagamy osobom, które wymagają opieki i wsparcia: dla nas są to osoby starsze, samotne oraz dzieci i młodzież.

Prowadzimy Dom Dziennego Pobytu Senior +, w którym zapewniamy całodzienną opiekę naszym podopiecznym. W domowej atmosferze, w gronie życzliwych osób, seniorzy spędzają czas rozwijając swoje zainteresowania i umiejętności dzięki ciekawym zajęciom artystycznym, rękodzielniczym, kulinarnym, sportowym. Zapewniamy im opiekę rehabilitacyjną i całodzienne wyżywienie.

Wsparciem dla naszej pracy na rzecz seniorów wymagających kompleksowej pomocy, są członkinie i członkowie Kolpingowskiego Klubu Seniora. W Klubie aktywnie działa 26 seniorek i seniorów – to głównie oni są odpowiedzialni za powodzenie naszych kolpingowskich kampanii społecznych: „Niedzielny obiad dla seniora”, czy „Razem dla Hondurasu”.

Nasza Rodzina wspiera również zdrowy rozwój dzieci i młodzieży – prowadzimy bowiem placówkę wsparcia dziennego dla dzieci z gminy Maków Podhalański, z propozycją ciekawych, edukacyjnych zajęć.

Zapraszamy do nas, do Makowa Podhalańskiego. Odwiedź nas i poznaj osobiście.