Razem skuteczniej! Budujemy Małopolską Sieć NGO!

Chcesz promować swoją organizację i jej działania przez udział w profesjonalnej sieci NGO?

• Twoja organizacja potrzebuje wsparcia w poszukiwaniu partnerów, dostępu do dobrych praktyk,  narzędzi usprawniających pracę?
  • Chcesz by członkowie, pracownicy i wolontariusze Twojej organizacji podnieśli kwalifikacje korzystając
    z bezpłatnych szkoleń i doradztwa?
  • Chcesz by Twoja organizacja miała swój udział w tworzeniu, realizacji i monitorowaniu polityk publicznych?

Dołącz do tworzonej przez Dzieło Kolpinga Małopolskiej Sieci Organizacji Pozarządowych.

Przystępując do sieci Twoja organizacja:

• nawiąże kontakty, pozyska potencjalnych partnerów do współpracy poprzez udział w branżowych
    i tematycznych spotkaniach, szkoleniach itp.;
  • podniesie jakość działań korzystając z bezpłatnych szkoleń i doradztwa z zakresu zarządzania w NGO, źródeł finansowania NGO, prawa i finansów, partnerstwa i współpracy itp.;
  • zostanie wypromowana;
  • stanie się skuteczniejszym rzecznikiem ważnych dla niej spraw;
  • zyska dostęp do aktualności dotyczących trzeciego sektora – szczególnie z obszaru Małopolski;
  • skorzysta z internetowej platformy udostępniającej narzędzia autoewaluacji, rekrutacji współpracowników oraz umożliwiającej zamieszczanie ogłoszeń i wymianę materiałów.

Zapraszamy na spotkanie informacyjne w Bukowinie Tatrzańskiej, 24 listopada br, o godz. 17:00 - Bukowiańskie Centrum Kultury!

ZGŁOSZENIA:
Osoby zainteresowane uczestnictwem w spotkaniach prosimy o przesłanie wypełnionego formularza zgłoszeniowego na adres: awisniewska@kolping.pl w terminie oznaczonym w tabeli dla poszczególnych miejsc spotkań.

POBIERZ FORMULARZ

O PROJEKCIE „MAŁOPOLSKA SIEĆ NGO”:

Projekt realizowany jest przez Związek Centralny Dzieła Kolpinga w okresie od 1 września 2014 r. do 30 czerwca 2015 r. i skierowany jest do członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich organizacji pozarządowych.

Obejmuje działania w trzech komponentach:

1) Budowanie oraz rozwój programowy i finansowy sieci - wspólnie wypracujemy misję i wizję sieci, statut, mechanizmy finansowania oraz rzecznictwa i reprezentowania sieci. Wspierać nas będą eksperci zewnętrzni, którzy poprowadzą warsztaty strategiczne i pokierują pracami grup zadaniowych.

2) Wspieranie organizacji członkowskich sieci – udostępnimy organizacjom narzędzia do przeprowadzenia autoewaluacji, na podstawie której zaprojektowany zostanie program edukacyjno-szkoleniowy „szyty na miarę potrzeb”. Każda organizacja będzie mogła skorzystać z bezpłatnych szkoleń i doradztwa oraz uczestniczyć w spotkaniach branżowych i tematycznych.

3) Promocja sieci oraz organizacji członkowskich – opracujemy i wdrożymy platformę www dla organizacji pozarządowych ze strefą członków, tablicą ogłoszeń oraz narzędziami usprawniającymi pracę i komunikację organizacji. Przeprowadzimy profesjonalną kampanię promocyjną sieci w radio, telewizji i social media. Nakręcimy film promujący sieć. Działania te będą okazją do promocji poszczególnych organizacji tworzących sieć.

Realizator projektu „Małopolska Sieć NGO”:
Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce
ul. Żułowska 51

Nasza misja:
„Jako chrześcijanie trwamy mocni w wierze,
troszczymy się o rodzinę,
doceniamy wartość i godność pracy
oraz pomagamy lokalnym społecznościom.

Projekt  jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.