Warsztaty „Współpraca europejska i tworzenie sieci” w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”

W dniach 2-4 lutego 2012 r. w Domu Kolpinga „Vyhlídka” w Czechach odbędą się międzynarodowe  warsztaty  pt. „Współpraca europejska i tworzenie sieci”. 2 miejsca szkoleniowe zarezerwowane są dla przedstawicieli Dzieła Kolpinga w Polsce!

Gościem specjalnym podczas warsztatów będzie Hubert Tintelott, Sekretarz Generalny Międzynarodowego  Dzieła Kolpinga. Podczas warsztatów uczestnicy zapoznają się z przykładami dobrych praktyk. Trenerzy omówią wraz z uczestnikami kwestie motywacji, odpowiedzialności, nowych wyzwań i wymiany doświadczeń.
Zaplanowano również zwiedzanie Morawskiego Krasu – jednego z najbardziej popularnych regionów turystycznych w Republice Czeskiej.

Warsztaty będą też niepowtarzalną okazją do poznania przedstawicieli  Dzieła Kolpinga  z Rumunii, Węgier, Czech, Niemiec i Tyrolu Południowego oraz do wymiany doświadczeń pomiędzy  organizacjami kolpingowskimi z tych krajów.

Warunki udziału w warsztatach:
• Komunikatywna znajomość języka angielskiego (szkolenie odbędzie się w j. angielskim)
• Motywacja do podjęcia działań w Rodzinie Kolpinga
Koszty:
Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce pokrywa koszty zakwaterowania i wyżywienia uczestników warsztatów oraz koszty dojazdu (na podstawie biletów).

Warsztaty organizowane przez Dzieło Kolpinga w Czechach są częścią projektu pt. „Szkolenia dla wolontariuszy odpowiedzialnych za zarządzanie”, finansowanego przez Komisję Europejską w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”.

Zgłoszenia udziału w warsztatach prosimy przesyłać do 10 stycznia 2012 r. na adres pkwapik@kolping.pl

W załączniku znajduje się program wraz z opisem warsztatów oraz formularz zgłoszeniowy (w języku angielskim).

Serdecznie zapraszamy do udziału!

Załącznik:

1. Program - pobierz