II etap Peregrynacji Relikwii bł. Adolpha Kolpinga w 2014 roku

W sobotę 24 maja 2014 roku w Niepołomicach rozpoczęliśmy II etap Peregrynacji Relikwii bł. Adolpha Kolpinga. Do kilkunastu parafii w Polsce Południowej przybywa ze swymi relikwiami kapłan wrażliwy na los rodzin i młodzieży. Jego Nawiedzenie jest czasem ożywienia naszej TROSKI O RODZINY.
Relikwiom Księdza Kolpinga towarzyszy obraz Najświętszej Rodziny z krakowskiego Sanktuarium i Różaniec poświęcony przez Jana Pawła II.
W czasie Nawiedzenia w sobotę, niedzielę i w ciągu tygodnia  podczas Mszy świętych i nabożeństw polecamy Bogu Miłosiernemu i Najświętszej Rodzinie za przyczyną świętego  Jana  Pawła i błogosławionego księdza Kolpinga małżeństwa i rodziny, a w nich rodziców, dzieci, młodzież, wdowy i wdowców, osoby samotne, ludzi chorych, starszych i niepełnosprawnych, ludzi bezrobotnych, bezdomnych i pokrzywdzonych.
Do ożywienia modlitwy i zaangażowania ewangelizacyjnego święty wzywa nas wszystkich św. Jan Paweł II: „Musicie wygrać walkę o rodzinę” (1994 rok).

Kalendarz II etapu Peregrynacji

1/ Niepołomice, parafia Dziesięciu Tysięcy Męczenników 24/25 maj
2/ Oświęcim, parafia św. Maksymiliana   31 maj/1 czerwiec
3/ Chełmek, parafia Bożego Miłosierdzia   7/8 czerwiec
4/ Libiąż, parafia Przemienienia Pańskiego   14/15 czerwiec
5/ ………………………………………………………………   21/22 czerwiec
6/ Kraków -  Prusy, parafia MB Wspomożenia Wiernych 28/29 czerwiec
7/ Luborzyca, parafia Podwyższenia Krzyża   5/6 lipiec
8/ Poręba Żegoty, parafia św. Marcina   6/7 wrzesień
     Międzynarodowa Konferencja Kolpinga w Krakowie 12-14 wrzesień
9/………………………………………………………………20/21 wrzesień
10/ Kraków – Nowy Bieżanów     27/28 wrzesień

Księży proboszczów i prezesów Rodzin Kolpinga w/w parafii i następnych proszę o ustalenie terminu Nawiedzenia: ks. Józef Jakubiec, tel. 605263111 lub email: jjakubiec@kolping.pl
W diecezji tarnowskiej i innych Nawiedzenie będzie w 2015 roku.
Rodziny Kolpinga z księżmi prezesami pomogą parafii w przygotowaniu i owocnym przeżywaniu programu Nawiedzenia Relikwii błog. Ks. Kolpinga.

Kraków, 3.06.2014 r.     ks. Józef Jakubiec, prezes krajowy