Kolejna wizyta partnerska w Essen

2015-11-10

W dniach 15-18 października 2015 r. sześcioro członków Zarządu Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce wzięło udział w spotkaniu z Zarządem Diecezjalnym i Rodzinami Kolpinga z diecezji Essen.

Dziękczynienie ku przyszłości

2015-10-27

W najbliższy czwartek, 29 października 2015 roku w Krakowie - Nowym Bieżanowie w godzinach 11.00 - 15.00 odbędzie się spotkanie Księży Prezesów.

Akcja GEOCACHING dla młodzieży

2015-10-23

Fundacja Renovabis zaprasza do udziału w akcji GEOCACHING (potocznie „podchody”) skierowanej do grup młodych ludzi z Niemiec oraz  krajów Europy Środkowej i Wschodniej.

Z Kolpingiem w Peru i Urugwaju

2015-10-09

Jak wygląda życie w Peru i Urugwaju i  jaka jest specyfika pracy Rodzin  Kolpinga w tamtych krajach?
 O tym wszystkim mogliśmy porozmawiać z przedstawicielami Dzieła Kolpinga z  tych państw, dzięki  ich wizycie studyjnej  zorganizowanej przez Fundację Dzieła Kolpinga w Polsce w dniach 24 – 27 września br.

Wizyta studyjna przedstawicieli Dzieła Kolpinga z Peru oraz Urugwaju

2015-09-21

Już w czwartek 24 września rozpocznie się wizyta studyjna przedstawicieli Dzieła Kolpinga z Peru oraz Urugwaju. Nasi goście opowiedzą o swoich krajach oraz specyfice działania organizacji, strukturze i osiągnięciach.

Kolpingowska senioriada z Ukrainą - przeżyjmy to jeszcze raz

-0001-11-30

W dniach 21-23 sierpnia 2015 r. w Heluszu odbyła się Senioriada z udziałem  przedstawicieli czterech Kolpingowskich Klubów Seniora uczestniczących w projekcie „Seniorzy dla demokracji” oraz zaproszonych gości z pięciu Klubów Seniora, a także przedstawicieli Uniwersytetów Trzeciego Wieku prowadzonych przez Dzieło Kolpinga na Ukrainie.

W trosce o emigrantów

2015-09-02

Kolping od wielu lat promuje inicjatywę RK w Brzesku  pn. Modlitwa Adwentowa  i Wielkopostna  w intencji Emigrantów. Dlatego jako lider Małopolskiej Sieci NGO z zadowoleniem  witamy prośbę Fundacji Kompas o udostepnienie  informacji o wydarzeniu związanym z problemami migracji zarobkowej Polaków.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »