Seniorzy dla demokracji - pierwsze szkolenie na Ukrainie

2016-03-04

W dniach 26-28.02.2016 odbyło się we Lwowie spotkanie programowe w ramach projektu „Seniorzy dla demokracji – aktywizacja, partycypacja, wolontariat”. Ze strony ukraińskiej w spotkaniu wzięli udział:  ukraiński koordynator projektu,  kierownicy Uniwersytetów Trzeciego Wieku ze Lwowa, Łucka, Iwano – Frankowska, Użgorodu, Czerniowiec i Stryja oraz kilku członków Uniwersytetów TW. Polskę  natomiast reprezentowała koordynatorka projektu oraz trenerka.

Niedziela dla Wiaderka Prądu

2016-03-01

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Makowie Podhalańskim i Kolpingowski Klub Seniora postanowiły przyłączyć się do akcji Wiaderko Prądu organizowanej przez Fundację Dzieła Kolpinga.

Konkurs „Kolpingowskie Dzieło Roku 2015”

2016-02-29

Zarząd Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza Rodziny Kolpinga do udziału w Konkursie pn. „Kolpingowskie Dzieło Roku 2015”, który wyłoni najciekawszą inicjatywę spośród zrealizowanych przez Rodziny w roku 2015.

Edukacja finansowa

2016-02-25

25 lutego br. Rodzina Kolpinga Kraków „Klub Celtycki” zrealizowała bezpłatne warsztaty z edukacji finansowej. Działanie było skierowane do osób w wieku 55+.

Kolpingowski Dzień Skupienia

2016-02-25

Serdecznie zapraszamy do uczestnictwa w Kolpingowskim Dniu Skupienia, który odbędzie się 12 marca w godzinach 11:00-17:00 w Luborzycy.

Seniorzy dla demokracji - aktywizacja, partycypacja, wolontariat

2016-02-22

Już pod koniec lutego odbędzie się pierwsze spotkanie w ramach polsko ukraińskiego projektu Seniorzy dal demokracji - aktywizacja, partycypacja, wolontariat. Projekt jest realizowany w partnerstwie z Rodziną Kolpinga we Lwowie. Jego celem jest wzmocnienie partycypacji publicznej seniorów na Ukrainie. Projekt jest współfinansowany w ramach programu „Przemiany w regionie - RITA.

List noworoczny

2016-02-08

Mija pierwszy miesiąc Nowego Roku który przynosi nam wiele wyzwań zarówno w skali wspólnotowej jak i indywidualnej. Te wielkie wyzwania 2016 to – Rok Święty Miłosierdzia, 1050 Rocznica Chrztu Polski i Światowe Dni Młodzieży w Krakowie. A dla nas kolpingowców – 20. Rocznica założenia Związku Centralnego.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »