Zapraszamy na Festyn Integracyjny - partnerskie działania sieci luborzyckiej

2010-08-20

Centrum Partnerstwa Luborzyca realizując działania wynikające z udziału w projekcie „Współpraca dla Pracy” rozpoczęło przygotowania do corocznego Festynu Integracyjnego, który jak zwykle odbędzie sie w siedzibie Rodziny Kopinga w Luborzycy.
W roku obecnym Festyn odbędzie się w niedzielę 12 września. Od dwóch lat jest to impreza „sieciowa” obejmującą swym zasięgiem nie tylko teren gminy Kocmyrzów - Luborzyca ale też inne okoliczne gminy; zwłaszcza zrzeszone w Stowarzyszeniu Korona Północnego Krakowa.

Wspólnie budujemy europejski dom

2010-08-11

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza wszystkich członków Rodzin Kolpinga w Polsce do wzięcia udziału w polsko – niemieckim spotkaniu „Wspólnie budujemy europejski dom”, które odbędzie się w Essen w terminie 23-26 września 2010r.

Czat „Współpraca dla pracy”

2010-07-30

W piątek 30 lipca 2010 r., w godz. od 16:00 do 18:00 zapraszamy wszystkich, którzy chcą porozmawiać o kończącym się projekcie „Współpraca dla pracy” na czat z zespołem realizującym ten projekt. Mamy nadzieję, że będzie to dobra okazja do podzielenia się uwagami i refleksjami na temat tego, co się w nim działo, jakie skutki i efekty przyniósł, jakie stworzył perspektywy na przyszłość osobom w nim uczestniczącym, organizacjom pozarządowym, parafiom i lokalnym społecznościom.

Konferencja, konferencja i ... po konferencji

2010-07-08

Godziny przygotowań, dla wielu trud dalekiej podróży – wszystko po to, aby spotkać się w gronie osób, które ponad rok temu zdecydowały się na współpracę w działaniach na rzecz poprawy sytuacji na lokalnych rynkach pracy i włączyły się realizację projektu „Współpraca dla pracy”. Okazją do spotkania była konferencja pn. „Trzeci sektor a partnerstwo”, która w ciągu dwóch lipcowych dni (02-03.07.2010 r.) zgromadziła w Domu Gościnnym UJ w krakowskich Przegorzałach około 100 osób.

Międzynarodowe warsztaty teatralne Młodego Kolpinga

2010-07-06

Od 1 do 8 sierpnia 2010 roku Młody Kolping organizuje w Luborzycy k/ Krakowa polsko-niemiecko-ukraińskie warsztaty teatralne "Should I stay or should I go" dotyczące problemu migracji zarobkowej w Europie. Warsztaty skierowane są do młodzieży w wieku 18 - 30 lat. Termin zgłoszeń upływa 16 lipca....

Podziękowania dla Patronów oraz Partnerów Konferencji „Trzeci sektor a partnerstwo”

2010-07-06

Wszystkim Patronom Honorowym, Partnerom oraz Patronom Medialnym pragniemy serdecznie podziękować za wsparcie merytoryczne i zaangażowanie w promocję konferencji „Trzeci sektor a partnerstwo”. Dzięki współpracy z Państwem nasze przedsięwzięcie zyskało jeszcze większy prestiż.

Instrukcja dojazdu na Konferencję

2010-06-30

Plan dojazdu wraz z instrukcją.

« 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 »