Polsko-Niemieckie Seminarium za nami.

2016-06-01

Obecność 24 Rodzin Kolpinga - 16 z Polski i 8 z Niemiec to bilans współorganizowanego przez nas w Gródku nad Dunajcem Seminarium Polsko-Niemieckiego. Spotkanie trwało od 13 – 15 maja br. i odbywało się po hasłem „Społeczeństwo obywatelskie dla zrównoważonego rozwoju”.

Polsko-Litewskie spotkanie młodzieży

2016-05-25

Serdecznie zapraszamy członków Młodego Kolpinga z Polski  do udziału w polsko-litewskim spotkaniu partnerskim pt. „Creative Cooperation of Lithuanian-Polish Youth in Nature Guarding (COLPYNG).

Rękodzieło - uczymy się od siebie nawzajem

2016-09-10

ZCDK realizuje projekt „Rękodzieło  - uczymy się od siebie nawzajem” którego celem jest wzrost aktywności 90 osób w wieku 60+ w ich środowiskach lokalnych tj. na terenie Bochni, Brzeska, Dębna, Krakowa, Luborzycy, Prus i Porąbki Uszewskiej.

Rozpoczynamy realizację projektu „Tak, potrafię!”

2016-05-10

Z dniem 1 maja Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczął realizację projektu „Tak, potrafię!” skierowanego do osób, które potrzebują większego wsparcia, aby aktywnie zaistnieć na rynku pracy lub kontynuować edukację.

Głosowanie Rodzin Kolpinga w Konkursie Kolpingowskie Dzieło Roku 2015

2016-05-04

Zarząd Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza wszystkie Rodziny Kolpinga do aktywnego włączenia się w głosowanie mailowe, które wyłoni zwycięzcę Nagrody Rodzin Kolpinga w Konkursie „Kolpingowskie Dzieło Roku 2015”. Głosowanie trwa do końca maja br.

Kolpingowska Pielgrzymka do Gniezna i Poznania

2016-04-18

Jubileuszowy Rok Miłosierdzia 2016 dla całego świata jest również czasem Jubileuszu 1050 lat Chrztu Polski. Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce włączył się w dziękczynienie za Chrzest Polski przed 1050 laty pielgrzymując przez Chodzież do Gniezna i Poznania.

Wizyta studyjna Seniorów z Ukrainy

2016-04-12

W dniach 01-07.04.2016 odbyła się w Małopolsce Wizyta Studyjna liderów  ukraińskich Uniwersytetów Trzeciego Wieku ze Lwowa, Stryja, Iwanofrankiwska, Łucka oraz Czerniowiec. Spotkanie to odbyło się w ramach polsko – ukraińskiego projektu „Seniorzy dla demokracji – aktywizacja, partycypacja, wolontariat”  współfinansowanego ze środków Polsko – Amerykańskiej Fundacji Wolności w ramach programu RITA – Przemiany w regionie.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »