Kolping zaprasza na spektakl „Rycerz niezłomny”

2012-01-11

Rodzina Kolpinga w Luborzycy zaprasza na spektakl teatralny pt. „Rycerz niezłomny” - teatralną opowieść o życiu i śmierci św. Maksymiliana Marii Kolbego.

Warsztaty „Współpraca europejska i tworzenie sieci” w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”

2012-01-04

W dniach 2-4 lutego 2012 r. w Domu Kolpinga „Vyhlídka” w Czechach odbędą się międzynarodowe warsztaty pt. „Współpraca europejska i tworzenie sieci”. 2 miejsca szkoleniowe zarezerwowane są dla przedstawicieli Dzieła Kolpinga w Polsce!

Kolpingowskie Mistrzostwa Narciarskie w Innsbrucku.

2012-01-04

W imieniu Dzieła Kolpinga w Austrii zapraszamy do Innsbrucka na Mistrzostwa Narciarskie Europejskiego Dzieła Kolpinga:

Błogosławionych Świąt!

2011-12-22

Stańmy z ufnością przy żłóbku Bożej Dzieciny, by napełnić swe serca mocą i nadzieją na trud wędrowania po krętych ścieżkach codzienności. Niech Ono obdarza Wszystkich miłością, radością, zdrowiem i pokojem.

Tego serdecznie życzymy na błogosławiony czas Bożego Narodzenia i cały nadchodzący Rok Pański 2012 !

Zarząd Związku Centralnego i zespół Biura Dzieła
Kolpinga w Polsce

Fundraising w międzynarodowym gronie

2011-12-13

W dniach 1-3 grudnia 2011 r. w Luborzycy odbyły się drugie warsztaty w ramach  programu „Uczenie się przez całe życie” finansowanego ze środków  Unii Europejskiej.  Szkolenie - skierowane do przedstawicieli Dzieła Kolpinga z Polski, Czech, Węgier, Rumunii, Włoch i Niemiec – dotyczyło fundraisingu  jako drogi do efektywnego pozyskiwania funduszy dla organizacji...

Poradnictwo prawne - Konferencja podsumowującą projekt Bliżej Obywatela – poradnictwo prawne i obywatelskie

2011-12-09

Szanowni Państwo,
inicjatywa bezpłatnego poradnictwa prawnego i obywatelskiego rozwija się w Europie od kilkudziesięciu lat. Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce przyłączył się do tej cennej inicjatywy i od wielu lat oferuje bezpłatne poradnictwo prawne i obywatelskie.

Spotkanie podsumowujące projekt Stawiam na Rozwój

2011-12-07

W dniu 29 listopada b.r. w siedzibie Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce odbyło się spotkanie podsumowujące realizację Projektu "Stawiam na rozwój". W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele wykonawców szkoleń, koordynatorki lokalne, doradczynie zawodowe oraz zespół projektowy...

« 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 »