Rada Generalna powierzyła Pol(s)ce odpowiedzialne zadanie

2012-06-18

Podczas ostatniego posiedzenia Rady Generalnej Międzynarodowego Dzieła Kolpinga w Bensberg k/ Kolonii Pani Beata Harasimowicz została wybrana do Komisji Finansowej Międzynarodowego Dzieła Kolpinga.

Zapraszamy Seniorów do udziału w projekcie FIO

2012-06-18

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Chełmku w partnerstwie ze Związkiem Centralnym Dzieła Kolpinga w Polsce rozpoczyna realizację projektu „Nie tacy straszni jak nas malują- Seniorzy dla Seniorów”, finansowanego w ramach PO FIO. Projekt będzie realizowany w okresie od czerwca do grudnia 2012 r. na terenie trzech małopolskich powiatów: brzeskiego, krakowskiego i oświęcimskiego. Do udziału w nim zapraszamy aktywne i zaangażowane społecznie osoby powyżej 50 roku życia, wyrażające chęć działania na rzecz seniorów lokalnej społeczności!

Zaproszenie na PIKNIK RODZINNY w Oświęcimiu

2012-06-06

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Oświęcimiu oraz Rada Osiedla Stare Stawy mają zaszczyt zaprosić mieszkańców osiedla Stare Stawy w Oświęcimiu na „PIKNIK RODZINNY”.
Zapraszamy również wszystkich KOLPINGOWCÓW, którzy zechcą fajnie spędzić z nami czas.

Wybrano nowego Sekretarza Generalnego Międzynarodowego Dzieła Kolpinga

2012-06-05

Markus Demele z Frankfurtu został wybrany nowym Sekretarzem Generalnym Międzynarodowego Dzieła Kolpinga. Podczas tegorocznych obrad Rady Generalnej w Bensberg nieopodal Kolonii 49 delegatów z 31 krajów oddało na niego przeważającą większość głosów. Sekretarz Generalny jest odpowiedzialny za merytoryczną pracę Międzynarodowego Dzieła Kolpinga. Wybierany jest na okres 10 lat. Rada Generalna to najwyższy organ decyzyjny Międzynarodowego Związku.

Europejski Tydzień Młodych w Tyrolu Południowym

2012-05-29

Młody Kolping Europa zaprasza do udziału w Europejskim Tygodniu Młodych, który odbędzie się w terminie 4-11 sierpnia 2012 r. w Tyrolu Południowym!

Spotkanie Młodego Kolpinga na Ukrainie

2012-05-29

Młody Kolping Polska serdecznie zaprasza Członków Młodego Kolpinga Polska do udziału w szkoleniu z zakresu zarządzania projektami oraz na Zebranie Ogólne Młodego Kolpinga Europa, które odbędzie się w terminie 2-7 lipca 2012 na w Czerniowcach na Ukranie. Młody Kolping Polska może zaprosić do udziału w tym spotkaniu 2 osoby.

Nagroda z Kerpen dla RK Oświęcim!

2012-05-24

Rodzina Kolpinga w Oświęcimiu otrzymała prestiżową nagrodę przyznaną przez Kuratorium Fundacji Kolpinga w Kerpen (Niemcy) - mieście naszego patrona i założyciela. Została ona przyznana za aktywną działalność Rodziny na rzecz społeczności lokalnej, a w szczególności za wszechstronną pracę z dziećmi.

« 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 »