Z wizytą u Rodziny Kolpinga w Staniszczach Wielkich

2012-10-11

W dniu 23.09.2012 r. przedstawiciele Zarządu Dzieła Kolpinga w Polsce oraz przedstawiciele Rodzin Kolpinga z Krakowa, Luborzycy i Jadownik odwiedzili Rodzinę Kolpinga w Staniszczach Wielkich.

III Zjazd uczestników projektu

2012-09-17

W dniach14-16 września 2012 roku w Domu Kolpinga w Luborzycy odbyło się spotkanie uczestników projektu dla Seniorów realizowanego w ramach Programu Operacyjnego Funduszu Inicjatyw Obywatelskich 2012r. W spotkaniu uczestniczyli przedstawiciele trzech organizacji RK z Luborzycy, Jadownik oraz Chełmka.

Informacja dotycząca spotkań uczestników projektu Seniorzy dla Seniorów

2012-10-11

W Domu Kolpinga w Luborzycy w dniu 29 sierpnia 2012 r odbyło się spotkanie uczestników projektu „Nie tacy straszni jak nas malują – Seniorzy dla Seniorów” celem omówienia zakresu zadań dotyczących pozyskania lokalu na działalność Kolpingowskiego Klubu Seniora.

Liderki projektu Seniorzy dla Seniorów na Szkoleniu w Chełmku

2012-10-03

W dniach 29-30 września 2012 r. w Chełmku odbyło się kolejne szkolenie liderów projektu "Nie tacy straszni jak nas malują - seniorzy dla seniorów" z Rodzin Kolpinga.

Integracja międzypokoleniowa w Chełmku

2012-10-03

W ramach szkolenia liderów projektu „Nie tacy straszni jak nas malują - seniorzy dla Seniorów" 29 września 2012 r. odbyły się w świetlicy kolpingowskiej w Chełmku warsztaty twórczości plastycznej w udziałem dzieci, młodzieży i seniorów z Jadownik, Luborzycy i Chełmka.

5.Spotkanie Polsko-Niemieckie Rodzin Kolpinga

2012-10-08

W dniach 21-23.09 2012 r. jedna z najdłużej działających Rodzin Kolpinga w Polsce – RK w Sycowie - świętowała swój Jubileusz 20-lecia istnienia. Uroczystość została połączona z polsko-niemiecką konferencją „Partnerstwo zobowiązuje – współpraca międzypokoleniowa na przykładzie polsko-niemieckich partnerstw”.

Rekolekcje akademickie w Krakowie

2012-10-07

Serdecznie zapraszamy Członków i Sympatyków Młodego Kolpinga na REKOLEKCJE AKADEMICKIE "Na dobry początek", które odbęda się w dniach 7-9 października 2012r. Rekolekcje poprowadzi nowy duszpasterz akademicki Papieskiego Uniwersytetu Jana Pawła II - ks. prof. Lucjan Bielas.

« 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 »