Liderki projektu Seniorzy dla Seniorów na Szkoleniu w Chełmku

2012-10-03

W dniach 29-30 września 2012 r. w Chełmku odbyło się kolejne szkolenie liderów projektu "Nie tacy straszni jak nas malują - seniorzy dla seniorów" z Rodzin Kolpinga.

Integracja międzypokoleniowa w Chełmku

2012-10-03

W ramach szkolenia liderów projektu „Nie tacy straszni jak nas malują - seniorzy dla Seniorów" 29 września 2012 r. odbyły się w świetlicy kolpingowskiej w Chełmku warsztaty twórczości plastycznej w udziałem dzieci, młodzieży i seniorów z Jadownik, Luborzycy i Chełmka.

5.Spotkanie Polsko-Niemieckie Rodzin Kolpinga

2012-10-08

W dniach 21-23.09 2012 r. jedna z najdłużej działających Rodzin Kolpinga w Polsce – RK w Sycowie - świętowała swój Jubileusz 20-lecia istnienia. Uroczystość została połączona z polsko-niemiecką konferencją „Partnerstwo zobowiązuje – współpraca międzypokoleniowa na przykładzie polsko-niemieckich partnerstw”.

Rekolekcje akademickie w Krakowie

2012-10-07

Serdecznie zapraszamy Członków i Sympatyków Młodego Kolpinga na REKOLEKCJE AKADEMICKIE "Na dobry początek", które odbęda się w dniach 7-9 października 2012r. Rekolekcje poprowadzi nowy duszpasterz akademicki Papieskiego Uniwersytetu Jana Pawła II - ks. prof. Lucjan Bielas.

Nigdy nie jest za późno na naukę - warsztaty GRUNDTVIG w Bolzano

2012-10-02

W dniach 11-13 września 2012 r. w Hotelu Kolpinga w Bozen/Bolzano w Tyrolu Południowym spotkali się już po raz 5. uczestnicy projektu szkoleniowego Grundtvig, reprezentujący związki narodowe Dzieła Kolpinga z różnych państw Europy.

Nie tacy straszni jak nas malują!

2012-09-20

Godzina 18.30. Kończy się letni sobotni dzień 25 sierpnia, ale bochenieckie wzgórze w Jadownikach zaczyna dopiero tętnić życiem. Na niewielkim placu przy zabytkowym kościołku św. Anny pojawia się grupa w większości niemłodych już ludzi , którzy świetnie czują się w swoim towarzystwie. Płonie ognisko, obok ustawione w krąg ławki, a stół wręcz ugina się pod ciężarem zgromadzonych tu pysznych domowych ciast, różnorodnych sałatek i napojów .Wspólnej kolacji niewątpliwie dodaje uroku piękno tego miejsca. Zainteresowanie budzi stary kościołek, źródełko z uzdrawiającą (ponoć!) wodą, fragmenty wałów otaczających istniejącą tu niegdyś słowiańską osadę...

Konferencja w Alwerni: Pamięć i tożsamość

2012-09-18

„Pamięć i tożsamość” to tytuł konferencji przeprowadzonej 15-16 września 2012r. w Alwerni przez Stowarzyszenie „Rodzina Kolpinga” w Porębie Żegoty. Poświęcono ją postaci ks. Włodzimierza Szembeka - kandydata na ołtarze, męczennika urodzonego w 1883r. w Porębie Żegoty.

« 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 »