Aktualności

Seminarium: Planowanie i monitoring pracy w grupach – na przykładzie Rodzin Kolpinga

2013-01-02

Europejskie Dzieło Kolpinga zaprasza do udziału w seminarium metodycznym "Idee dla NGO: Planowanie i monitoring pracy w grupach – na przykładzie Rodzin Kolpinga". Szkolenie odbędzie się w terminie 13-19 stycznia 2013 r. w Teisendorfie / Niemcy

Kolpingowska Senioriada

2013-01-02

W piątek 14.12.2012 r. w sali jadalnej Domu Zgromadzenia Sióstr Albertynek w Krakowie odbyło się spotkanie kończące projekt „Nie tacy straszni jak nas malują – Seniorzy dla Seniorów”, czyli Kolpingowska Senioriada.

Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2013 - warsztat praktyczny

2012-12-27

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza na szkolenie "Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2013 - warsztat praktyczny". Odpłatne szkolenie odbędzie się w Krakowie w terminie 7 stycznia 2013 r.

Wesołych Świąt

2012-12-21

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia
przyjmijmy wspaniały dar Bożej Miłości
objawiony w blaskach betlejemskiej Gwiazdy...

Niech Boża Dziecina
pogłębi w nas wiarę, umocni nadzieję
i napełni radością świąteczne dni
oraz ześle obfite łaski
dla pokonywania trudów codzienności
w Nowym Roku Pańskim 2013.

Podsumowanie roku w Europejskim Dziele Kolpinga

2012-12-21

Międzynarodowe Dzieło Kolpinga jako organizacja pozarządowa reprezentująca 61 krajów świata, w tym 22 kraje europejskie nie pozostaje obojętna na to, co dzieje się w europejskiej wspólnocie, szczególnie w jej sferze społecznej, opowiadając się po stronie grup defaworyzowanych. Reagując żywo na aktualne wydarzenia europejskie w trakcie Zebrania Kontynentalnego, które miało miejsce we wrześniu 2012 roku w Bolzano/Bozen, przedstawiciele Europejskiego Dzieła Kolpinga uchwalili dwie ważne deklaracje.

Pełne wrażeń migawki z działalności Rodziny Kolpinga w Gdańsku (w tym Klubu Seniora) w roku 2012

2012-12-18

Kolpingowski Klub Seniora działający przy Rodzinie Kolpinga w Gdańsku (Żabi Kruk) nie poddaje się starości i czerpie radość z życia. Świadczą o tym te oto migawki z naszej działalności...

Modlitwa ekspiacyjna po znieważeniu Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej

2012-12-14

Jesteśmy głęboko poruszeni profanacją Cudownego Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej na Jasnej Górze, na jaką zdobył się szalony człowiek w ub. niedzielę 9 grudnia 2012 roku. Świętokradczą próbę zniszczenia czarną farbą Jasnogórskiego Obrazu i ołtarza zdecydowanie potępiamy, natomiast biednemu bratu przebaczamy i modlimy się o Boże Miłosierdzie dla niego i tych, którzy są gotowi uznać to za „bohaterstwo”.

« 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 »