Relacja z Forum Organizacji Parasolowych

2013-02-14

Dnia 12 lutego 2013 r. w stylowych wnętrzach Klasztoru Franciszkanów w Krakowie odbyło się Forum Organizacji Parasolowych, które zgromadziło niemal 60 uczestników reprezentujących różne instytucje infrastrukturalne z całej Polski, w tym jednostki samorządu terytorialnego

Apostolskie Błogosławieństwo dla Dzieła Kolpinga w Polsce

2013-02-08

Na ręce Prezesa Związku Centralnego ks. prałata Józefa Jakubca wpłynęło pismo z Sekretariatu Stanu Stolicy Apostolskiej z podziękowaniem za wiadomość o otrzymaniu przez Związek relikwii bł. Adolpha Kolpinga. Podpisany abp Angelo Becciu informuje, że Ojciec Święty Benedykt XVI wspiera modlitwą wszystkie oczekiwania z tym związane, prosząc o łaski dla pielgrzymujących i udziela całej Wspólnocie Rodzin Kolpinga w Polsce swego Apostolskiego Błogosławieństwa.

KAPELUSZOWE SZALEŃSTWA SENIOREK!

2013-02-04

Dzień 24 stycznia zostanie zapamiętany przez seniorki jako czas relaksu, wesołej zabawy, rozrywki i odskoczni od codzienności. Do udziału w zabawie karnawałowej, zorganizowanej przez liderki Klubu Seniora, zostały zaproszone osoby z poczuciem humoru i w nietypowych nakryciach głowy.

Kolping Oświęcim w działaniu

2013-02-04

Rodzina Kolpinga w Oświęcimiu działająca przy Parafii św. Maksymiliana Kolbe rozszerzyła swoją ofertę dla lokalnej społeczności i od stycznia br. rozpoczęła działalność nowa placówka otwarta w salce nr 11 budynku parafialnego. Placówka ta ma na celu zagospodarowanie czasu wolnego dzieciom i młodzieży z miasta Oświęcim w wieku od 6 do 15 lat.

Kolpingowski Klub Seniora w Chełmku nagrodzony!

2013-01-30

Dnia 24.01.2013 r. Rodzina Kolpinga w Chełmku, a w szczególności założony w listopadzie 2012r. Kolpingowski Klub Seniora otrzymały wyróżnienie „Lider 2012” z rąk Burmistrza Chełmka p. Andrzeja Saternusa. W liście gratulacyjnym podziękowano „za przyjęcie odpowiedzialności za losy mieszkańców gminy Chełmek” i pogratulowano obywatelskiej postawy „jako przykładu poświęcenia i godnego służenia ludziom”.

Zostały tylko 2 dni na wysyłanie zgłoszeń na konkurs!

2013-01-30

Jutro mija termin zgłoszeń na konkurs! To ostatnia szansa, by zawalczyć o tytuł Najlepszej Rodziny Kolpinga Roku 2013. Termin zgłoszeń upływa 31 stycznia.

Spotkanie opłatkowe w Jadownikach

2013-01-24

W poniedziałkowy wieczór, 21.01.2013 r. odbyło się spotkanie opłatkowe w Rodzinie Kolpinga w Jadownikach. Podczas spotkania świętowano także otwarcie Kolpingowskiego Klubu Seniora.

« 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 »