Aktualności

Szkolenie: Praktyczne księgowanie na kontach rachunkowych organizacji pozarządowych.

2013-02-26

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza na szkolenie: Praktyczne księgowanie na kontach rachunkowych organizacji pozarządowych. Termin szkolenia: 6 marca 2013 r., godz. 9.00-16.00 (8 h szkoleniowych). Miejsce szkolenia: Kraków, ul. Żułowska 51, I piętro, sala szkoleniowa Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce.

SPOTKANIE OPŁATKOWE W BRZESKIEJ RODZINIE KOLPINGA

2013-01-18

Corocznym zwyczajem, tym razem 12 stycznia, w pomieszczeniach przy biurze brzeskiej Rodziny Kolpinga, miało miejsce tradycyjne spotkanie opłatkowe. Salę zapełnili członkowie brzeskiej Rodziny Kolpinga oraz przedstawiciele zaproszonych pozostałych pięciu Rodzin, założonych przez Rodzinę z Brzeska.

Relacja z Forum Organizacji Parasolowych

2013-02-14

Dnia 12 lutego 2013 r. w stylowych wnętrzach Klasztoru Franciszkanów w Krakowie odbyło się Forum Organizacji Parasolowych, które zgromadziło niemal 60 uczestników reprezentujących różne instytucje infrastrukturalne z całej Polski, w tym jednostki samorządu terytorialnego

Apostolskie Błogosławieństwo dla Dzieła Kolpinga w Polsce

2013-02-08

Na ręce Prezesa Związku Centralnego ks. prałata Józefa Jakubca wpłynęło pismo z Sekretariatu Stanu Stolicy Apostolskiej z podziękowaniem za wiadomość o otrzymaniu przez Związek relikwii bł. Adolpha Kolpinga. Podpisany abp Angelo Becciu informuje, że Ojciec Święty Benedykt XVI wspiera modlitwą wszystkie oczekiwania z tym związane, prosząc o łaski dla pielgrzymujących i udziela całej Wspólnocie Rodzin Kolpinga w Polsce swego Apostolskiego Błogosławieństwa.

KAPELUSZOWE SZALEŃSTWA SENIOREK!

2013-02-04

Dzień 24 stycznia zostanie zapamiętany przez seniorki jako czas relaksu, wesołej zabawy, rozrywki i odskoczni od codzienności. Do udziału w zabawie karnawałowej, zorganizowanej przez liderki Klubu Seniora, zostały zaproszone osoby z poczuciem humoru i w nietypowych nakryciach głowy.

Kolping Oświęcim w działaniu

2013-02-04

Rodzina Kolpinga w Oświęcimiu działająca przy Parafii św. Maksymiliana Kolbe rozszerzyła swoją ofertę dla lokalnej społeczności i od stycznia br. rozpoczęła działalność nowa placówka otwarta w salce nr 11 budynku parafialnego. Placówka ta ma na celu zagospodarowanie czasu wolnego dzieciom i młodzieży z miasta Oświęcim w wieku od 6 do 15 lat.

Kolpingowski Klub Seniora w Chełmku nagrodzony!

2013-01-30

Dnia 24.01.2013 r. Rodzina Kolpinga w Chełmku, a w szczególności założony w listopadzie 2012r. Kolpingowski Klub Seniora otrzymały wyróżnienie „Lider 2012” z rąk Burmistrza Chełmka p. Andrzeja Saternusa. W liście gratulacyjnym podziękowano „za przyjęcie odpowiedzialności za losy mieszkańców gminy Chełmek” i pogratulowano obywatelskiej postawy „jako przykładu poświęcenia i godnego służenia ludziom”.

« 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 »