Konkurs na najpiękniejszą kartkę Wielkanocną

2013-03-06

W związku z nadchodzącymi Świętami Zmartwychwstania Pańskiego Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce ogłasza kolejny konkurs na chrześcijańską kartkę wielkanocną, wykonaną dowolną techniką plastyczną.

Zaproszenie na I Pielgrzymkę Rodzin Kolpinga w Krakowie

2013-03-04

Zapraszam na I Pielgrzymkę Rodzin Kolpinga z Młodym Kolpingiem w Krakowie 13 marca 2013, która będzie mieć trzy stacje modlitwy i refleksji pt. „Trwajcie mocni w wierze”.

Szkolenie: Przygotowanie sprawozdania finansowego przez NGO w 2013 r.

2013-02-26

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza na szkolenie: Przygotowanie sprawozdania finansowego przez NGO w 2013 r. Termin szkolenia: 7 marca 2013 r., godz. 9.00-16.00 (8 h szkoleniowych). Miejsce szkolenia: Kraków, ul. Żułowska 51, I piętro, sala szkoleniowa Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce

Szkolenie: Praktyczne księgowanie na kontach rachunkowych organizacji pozarządowych.

2013-02-26

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza na szkolenie: Praktyczne księgowanie na kontach rachunkowych organizacji pozarządowych. Termin szkolenia: 6 marca 2013 r., godz. 9.00-16.00 (8 h szkoleniowych). Miejsce szkolenia: Kraków, ul. Żułowska 51, I piętro, sala szkoleniowa Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce.

SPOTKANIE OPŁATKOWE W BRZESKIEJ RODZINIE KOLPINGA

2013-01-18

Corocznym zwyczajem, tym razem 12 stycznia, w pomieszczeniach przy biurze brzeskiej Rodziny Kolpinga, miało miejsce tradycyjne spotkanie opłatkowe. Salę zapełnili członkowie brzeskiej Rodziny Kolpinga oraz przedstawiciele zaproszonych pozostałych pięciu Rodzin, założonych przez Rodzinę z Brzeska.

Relacja z Forum Organizacji Parasolowych

2013-02-14

Dnia 12 lutego 2013 r. w stylowych wnętrzach Klasztoru Franciszkanów w Krakowie odbyło się Forum Organizacji Parasolowych, które zgromadziło niemal 60 uczestników reprezentujących różne instytucje infrastrukturalne z całej Polski, w tym jednostki samorządu terytorialnego

Apostolskie Błogosławieństwo dla Dzieła Kolpinga w Polsce

2013-02-08

Na ręce Prezesa Związku Centralnego ks. prałata Józefa Jakubca wpłynęło pismo z Sekretariatu Stanu Stolicy Apostolskiej z podziękowaniem za wiadomość o otrzymaniu przez Związek relikwii bł. Adolpha Kolpinga. Podpisany abp Angelo Becciu informuje, że Ojciec Święty Benedykt XVI wspiera modlitwą wszystkie oczekiwania z tym związane, prosząc o łaski dla pielgrzymujących i udziela całej Wspólnocie Rodzin Kolpinga w Polsce swego Apostolskiego Błogosławieństwa.

« 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 »