Finał Konkursu na Kartkę Wielkanocną

2013-03-19

Informujemy, że na ogłoszony dn. 06.03.2013 r. konkurs wpłynęło 18 projektów kartek, wykonanych różnymi technikami przez dzieci i młodzież z kolpingowskich świetlic w: Jarosławiu, Niewieścinie i Oświęcimiu.

Do 22 marca można głosować na najpiękniejszą kartkę na facebooku!

Pielgrzymka - darem jednoczącym Rodziny

2013-03-18

W dniu 13 marca 2013 obyła się w Krakowie I Pielgrzymka Rodzin Kolpinga pod hasłem -„Trwajcie mocni w wierze”, w której wzięło udział 108 sióstr i braci z 17 Rodzin Kolpinga z Polski południowej – z Jarosławia, Brzeska, Bochni, Porąbki Uszewskiej, Niepołomic, Stanisławia Dolnego, Makowa Podhalańskiego, Wadowic, Lipnicy Małej, Oświęcimia, Mysłowic-Wesołej, Chełmka, Poręby-Żegoty, Luborzycy, Prus i obu Rodzin z Krakowa.

Wielkopostna Godzina Łączności Modlitewnej w Brzesku

2013-03-18

Wielkopostna Godzina Łączności Modlitewnej przygotowana przez Kolpingowski Zespół Wsparcia dla Duszpasterstwa Migrantów odbyła się w brzeskim kościele parafialnym pw. św. Jakuba we wtorek 5 marca br.

Konkurs na NAJLEPSZĄ RODZINĘ KOLPINGA 2013 r. rozstrzygnięty !!!

2013-03-15

Drodzy Członkowie Rodzin Kolpinga! Spieszymy poinformować o wynikach I edycji Konkursu na Najlepszą Rodzinę Kolpinga 2013 r. W konkursie udział wzięło 8 Rodzin Kolpinga, które przesłały swoje zgłoszenia do Konkursu.

HABEMUS PAPAM

2013-03-13

W dniu 13.03.2013 r. ojcowie konklawe wybrali nowego następcę św. Piotra - kardynała Jorge Maria Bergoglio arcybiskupa Buenos Aires(Argentyna), członka zakonu OO.Jezuitów, który przyjął imię Franciszek na znak szczególnej czci dla św. Franciszka z Asyżu – opiekuna „braci najmniejszych”. Rodziny Kolpinga w Polsce łączą się w modlitwie w intencji nowego Pasterza Kościoła Powszechnego wraz ze wszystkimi siostrami i braćmi w Międzynarodowym Dziele Kolpinga przesyłając serdeczne pozdrowienia Rodzinom Kolpinga w Argentynie. İ Viva el Papa Argentino !

Relikwie naszego Patrona – w poświęconym relikwiarzu

2013-03-13

W przeddzień I Pielgrzymki Rodzin Kolpinga w Polsce został ukończony relikwiarz dla relikwii naszego Patrona, które przybyły do naszego Kraju w październiku ub. roku. Został on wykonany na podstawie projektu Norberta Tomczaka - członka Młodego Kolpinga z RK Kraków-Nowy Bieżanów.

Nasza reprezentantka Magdalena Szczudło zgłoszona do prac w Podkomitecie Monitorującym POKL w Małopolsce

2013-03-11

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce, jako organizacja pozarządowa, zdecydował o zgłoszeniu kandydatury Magdaleny Szczudło do prac w Podkomitecie Monitorującym Program Operacyjny Kapitał Ludzki w województwie małopolskim.Wybór naszej reprezentantki do prac w tym Podkomitecie odbywa się w drodze głosowania. Głosować mogą tylko organizacje pozarządowe! Zwracamy się z prośbą o poparcie tej kandydatury i oddanie na nią głosu.

« 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 »