Konkurs na NAJLEPSZĄ RODZINĘ KOLPINGA 2013 r. rozstrzygnięty !!!

2013-03-15

Drodzy Członkowie Rodzin Kolpinga! Spieszymy poinformować o wynikach I edycji Konkursu na Najlepszą Rodzinę Kolpinga 2013 r. W konkursie udział wzięło 8 Rodzin Kolpinga, które przesłały swoje zgłoszenia do Konkursu.

HABEMUS PAPAM

2013-03-13

W dniu 13.03.2013 r. ojcowie konklawe wybrali nowego następcę św. Piotra - kardynała Jorge Maria Bergoglio arcybiskupa Buenos Aires(Argentyna), członka zakonu OO.Jezuitów, który przyjął imię Franciszek na znak szczególnej czci dla św. Franciszka z Asyżu – opiekuna „braci najmniejszych”. Rodziny Kolpinga w Polsce łączą się w modlitwie w intencji nowego Pasterza Kościoła Powszechnego wraz ze wszystkimi siostrami i braćmi w Międzynarodowym Dziele Kolpinga przesyłając serdeczne pozdrowienia Rodzinom Kolpinga w Argentynie. İ Viva el Papa Argentino !

Relikwie naszego Patrona – w poświęconym relikwiarzu

2013-03-13

W przeddzień I Pielgrzymki Rodzin Kolpinga w Polsce został ukończony relikwiarz dla relikwii naszego Patrona, które przybyły do naszego Kraju w październiku ub. roku. Został on wykonany na podstawie projektu Norberta Tomczaka - członka Młodego Kolpinga z RK Kraków-Nowy Bieżanów.

Nasza reprezentantka Magdalena Szczudło zgłoszona do prac w Podkomitecie Monitorującym POKL w Małopolsce

2013-03-11

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce, jako organizacja pozarządowa, zdecydował o zgłoszeniu kandydatury Magdaleny Szczudło do prac w Podkomitecie Monitorującym Program Operacyjny Kapitał Ludzki w województwie małopolskim.Wybór naszej reprezentantki do prac w tym Podkomitecie odbywa się w drodze głosowania. Głosować mogą tylko organizacje pozarządowe! Zwracamy się z prośbą o poparcie tej kandydatury i oddanie na nią głosu.

Konkurs na najpiękniejszą kartkę Wielkanocną

2013-03-06

W związku z nadchodzącymi Świętami Zmartwychwstania Pańskiego Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce ogłasza kolejny konkurs na chrześcijańską kartkę wielkanocną, wykonaną dowolną techniką plastyczną.

Zaproszenie na I Pielgrzymkę Rodzin Kolpinga w Krakowie

2013-03-04

Zapraszam na I Pielgrzymkę Rodzin Kolpinga z Młodym Kolpingiem w Krakowie 13 marca 2013, która będzie mieć trzy stacje modlitwy i refleksji pt. „Trwajcie mocni w wierze”.

Szkolenie: Przygotowanie sprawozdania finansowego przez NGO w 2013 r.

2013-02-26

Fundacja Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza na szkolenie: Przygotowanie sprawozdania finansowego przez NGO w 2013 r. Termin szkolenia: 7 marca 2013 r., godz. 9.00-16.00 (8 h szkoleniowych). Miejsce szkolenia: Kraków, ul. Żułowska 51, I piętro, sala szkoleniowa Fundacji Dzieła Kolpinga w Polsce

« 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 »