Rada Generalna Międzynarodowego Dzieła Kolpinga będzie obradować w Krakowie

2013-05-24

W dniach 26-31 maja 2013 r. w Opactwie oo. Benedyktynów w Tyńcu odbędzie się - po raz pierwszy w Polsce – plenarne posiedzenie Rady Generalnej Międzynarodowego Dzieła Kolpinga.  Weźmie  w nim udział 63 przedstawicieli z 31 krajów świata: Argentyny, Austrii, Beninu, Boliwii, Brazylii, Chile, Czech, Dominikany, Ekwadoru, Filipin, Indii, Kenii, Kolumbii, Meksyku, Niemiec, Nigerii, Peru, Polski, Portugalii, RPA, Rumunii, Rwandy, Słowenii, Szwajcarii, Tanzanii, Ugandy, Urugwaju, USA, Węgier, Wietnamu i Włoch.

Relikwie bł. A. Kolpinga w procesji na Skałkę

2013-05-13

W niedzielę Wniebowstąpienia Pańskiego odbyła się w Krakowie uroczystość ku czci św. Stanisława BM - głównego Patrona Polski. Jego relikwie corocznie przenoszone są procesyjnie z katedry wawelskiej na Skałkę – miejsce męczeńskiej śmierci Biskupa z rąk króla Bolesława – wraz z   relikwiami  wielu polskich Świętych. W tym roku wśród nich były  też relikwie naszego Patrona – bł.  A. Kolpinga  w 200. rocznicę jego urodzin.

Szkolenie Grundtvig: Warsztaty NEGOCJACJE

2013-05-08

W dniach 20-22 czerwca 2013 r. w Grodzie Kolpinga w Oberwesel odbędą się warsztaty pt. „Negocjacje”. Dwa miejsca szkoleniowe przeznaczone są dla Przedstawicieli Dzieła Kolpinga w Polsce.

Szkolenie: Jak pozyskać dotację z Funduszu Szwajcarskiego

2013-05-06

Zapraszamy na szkolenie: Jak pozyskać dotację z Funduszu Szwajcarskiego 2013? - warsztat praktyczny w ramach trzeciego naboru projektów „małych”. Szkolenie odbędzie się 14 maja 2013r. w Krakowie.

Rozwój globalny - globalna edukacja

2013-04-30

W dniach 26-27 kwietnia 2013 r. w gościnnych krakowskich Przegorzałach odbyło się pierwsze seminarium pn. „Rozwój globalny – globalna edukacja”.

Międzynarodowe seminarium RAZEM DO PRZODU

2013-04-30

W dniach 24-25 kwietnia 2013 r. w krakowskich Przegorzałach w Domu Gościnnym Uniwersytetu Jagiellońskiego w ramach projektu „Aktywnie dla wspólnego dobra – nowa metoda wzmacniania i aktywizacji stowarzyszeń Razem Do Przodu” odbyło się międzynarodowe spotkanie Rodzin Kolpinga z Europy.

Europejski Tydzień Młodych

2013-04-30

Drogie Członkinie/Członkowie  Młodego Kolpinga! W tym roku zapraszamy Was do Czech, aby wspólnie z przedstawicielami Młodego Kolpinga z całej Europy przeżyć tydzień pełen przygód. Motto naszego spotkania to tegoroczne hasło Dzieła Kolpinga: „Historia z przyszłością“. Chcielibyśmy wspólnie świętować życie i dzieło naszego założyciela bł. Adolpha Kolpinga.

« 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 »