Nr 1 dla Młodych! Helusz

2013-07-01

Drodzy Członkowie i Sympatycy Młodego Kolpinga w Polsce, W imieniu Prezesa Dzieła Kolpinga w Polsce ks. prałata Józefa Jakubca oraz Wiceprezesa Dzieła Kolpinga ks. dr  Stanisława Dyndała, serdecznie zapraszamy na I Obóz Rekolekcyjny Młodego Kolpinga w Heluszu, Który odbędzie się w terminie 20-27.08.2013 r.

Ogólne Zgromadzenie Związku w Częstochowie

2013-06-24

W dnach 21 - 22 czerwca 2013 roku odbyło się Ogólne Zgromadzenie Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce. W roku Wiary i roku Kolpinga zorganizowaliśmy je tym razem w Częstochowie w gościnnych progach Domu Pielgrzyma Księży Chrystusowców.

Projekt Lokalny Senior - Aktywny Europejczyk

2013-07-01

Stowarzyszenie RK Klub Celtycki w Krakowie  oraz RK w Luborzycy zapraszają do wzięcia udziału w projekcie "Lokalny Senior - Aktywny Europejczyk". Projekt jest skierowany do osób powyżej 60 roku życia. Termin zgłoszeń upływa 5 lipca 2013 r.

Warsztaty Negocjacje w Oberwesel

2013-07-01

W dniach 20-22 czerwca 2013 r. w Oberwesel (Niemcy) odbyły się ostatnie warsztaty w ramach projektu pt. „Szkolenia dla  członków i wolontariuszy organizacji pozarządowych odpowiedzialnych za zarządzanie”, finansowanego przez Komisję Europejską w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”. Tym razem  przedstawiciele  związków Dzieła Kolpinga z Rumunii, Niemiec, Czech, Węgier i Polski uczyli się, jak skutecznie prowadzić negocjacje. Poniżej przedstawiamy relację naszych uczestniczek ze spotkania.

Dni Wolontariatu z oświęcimskim Kolpingiem

2013-06-28

Jak co roku oświęcimska Rodzina Kolpinga organizuje Dni Wolontariatu angażując w wartościowe przedsięwzięcia uczestników zajęć świetlicowych z dwóch placówek, które Stowarzyszenie prowadzi na terenie miasta Oświęcim ale również stara się angażować w to lokalną społeczność i wolontariuszy stowarzyszenia.

Z wizytą w Albanii

2013-06-28

W dn. 04-08.06.2013 r. jeden  z pracowników biura ZCDK – Michał Ptak wraz z referentką ds. Europy – Danielą Stehlik udał się do Albanii. Wizyta miała charakter informacyjny. W trakcie jej trwania przedstawiciele Kolping International spotkali się z członkami zarządu albańskiego Dzieła Kolpinga, odwiedzili Rodziny Kolpinga w Szkodrze, Tiranie i Kallmet, mieli okazję poznać szeroką działalność Młodego Kolpinga.

Bezpłatne szkolenia dla przedstawicieli NGO w Krakowie i Bochni

2013-06-25

Centra Wsparcia NGO Kolping w Krakowie i Bochni zapraszają członków, wolontariuszy i pracowników małopolskich organizacji pozarządowych do udziału w bezpłatnych szkoleniach: „Dzieci i młodzież: granty i projekty wspierające – warsztat praktyczny dla przedstawicieli NGO”, które są organizowane w ramach projektu „Profesjonalne NGO”, realizowanego przez Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich w okresie od 01.05.2013 r. do 31.12.2013 r.

« 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 »