Również i ja – z komputerem za pan brat

2013-08-22

Projekt „Również i ja z – z komputerem za pan brat!” został wysłany. Aż 12 Rodzin Kolpinga zgłosiło się do realizacji projektu skierowanego przede wszystkim do osób w wieku 50+ nieposiadających umiejętności obsługi komputera i internetu. W ramach działań skierowanych do tej grupy odbędą się działania jak ...

Oferta dla RK w zakresie przeciwdziałania wykluczeniu cyfrowemu

2013-08-19

Minister Administracji i Cyfryzacji ogłosił otwarty konkurs ofert na realizację w 2013 r. zadania publicznego z zakresu działań na rzecz przeciwdziałaniu wykluczeniu cyfrowemu oraz wyrównywania szans edukacyjnych i zaprasza do składania ofert na realizację zadania publicznego pod nazwą: „Upowszechnianie korzystania z Internetu i rozwój kompetencji cyfrowych”.

Błogosławiony Ks. Adolph Kolping na XXXIII Pieszej Pielgrzymce Krakowskiej na Jasną Górę

2013-08-14

Od 6 - 11 sierpnia 2013 r. w XXXIII Pieszej Pielgrzymce Krakowskiej z Wawelu na Jasną Górę szło ok. 8,5 tys. pątników w większości młodych. W Grupie „20” z Sanktuarium  Najświętszej Rodziny, której przewodnikiem był ks. kan. Mirosław Dziedzic- proboszcz i kustosz - pielgrzymował w swych relikwiach bł. ks. Adolph Kolping pod opieką ks. prał. Józefa Jakubca, prezesa krajowego Dzieła Kolpinga i ponad 60 pątników. Pątnicy mieli okazję dowiedzieć się o osobie naszego Patrona i Dziele Kolpinga w Polsce i świecie. Relikwie były otoczone czcią przez umieszczenie ich na kolejnych ołtarzach Pielgrzymki od Wawelu po szczyt na Jasnej Górze.

Międzynarodowe seminarium Młodego Kolpinga Europa

2013-08-14

Młody Kolping Europa zaprasza przedstawicieli Młodego Kolpinga z wszystkich krajów Europy do udziału w seminarium dot. zwalczania bezrobocia wśród młodzieży. Spotkanie, które odbędzie się w dniach 3-6.10.2013 r. w Krakowie, będzie połączone z ogólnoeuropejskim Zebraniem Członków Młodego Kolpinga, podczas którego planowane są wybory nowego zarządu na trzyletnią kadencję.

Last minute dla Rodzin Kolpinga w Polsce

2013-08-07

W związku z brakiem zgłoszeń na Obóz Rekolekcyjny Młodego Kolpinga w Heluszu, jaki miał się odbyć z końcem sierpnia - mamy rewelacyjną  propozycję „last minute” dla Rodzin Kolpinga w Polsce: WCZASOREKOLEKCJE MŁODYCH I SENIORÓW W HELUSZU od 20 do 27 sierpnia 2013 roku.

Noc z oświęcimskim Kolpingiem i La Rossa

2013-07-31

Dzieci ze świetlicy kolpingowskiej, która znajduje się w Oświęcimiu na Starych Stawach uczestniczyły w niecodziennym wydarzeniu. Wychowawcy chcąc urozmaicić im wakacyjny czas wybrali się wraz z podopiecznymi do oświęcimskiej restauracji La Rossa. Właściciel restauracji Pan Tomasz Matlak i szef kuchni Pan Sebastian Szrom przygotowali dla podopiecznych świetlicy niezwykły wieczór.

Zaproszenie na wspólną wyprawę na Śnieżnicę

2013-07-29

Rodzina Kolpinga z Luborzycy serdecznie zaprasza na Śnieżnicę. Wspaniały ośrodek pełen ciszy  refleksji i spokoju. Niezwykle gościny gospodarz Ks. Jan Zając. Atmosfera odpoczynku oraz niezwykłej przygody i kontaktu z przyrodą. Jedziemy zaczerpnąć energii na cały rok.

« 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 »