Europejski Tydzień Młodych 2014

2014-05-15

Zapraszamy członków Młodego Kolpinga do udziału w Europejskim Tygodniu Młodych, który w tym roku odbędzie się w mieście Esztergom na Węgrzech w dniach 30.06 - 06.07.2014r.

OZZ 2014

2014-05-14

Dnia 14 czerwca 2014 roku w DSF Luborzyca odbędzie się Ogólne Zgromadzenie Związku. Zaproszenie i program do pobrania!

Odnowa Rodzin Kolpinga w Polsce po kanonizacji św. Jana Pawła

2014-04-27

Kanonizacja dwóch papieży Jana Pawła II i Jana XXIII w święto Miłosierdzia Bożego 27 kwietnia 2014 jest wydarzeniem epokowym w dziejach Kościoła i Polski.

Nowy Sekretarz Europejskiego Dzieła Kolpinga

2014-05-12

W dniach 8 - 11 maja 2014 r. w Braszowie/Rumunia odbyło się Zebranie Kontynentalne Europejskiego Dzieła Kolpinga. Pan Krzysztof Wolski - Sekretarz Naczelny Dzieła Kolpinga w Polsce został wybrany na sekretarza Europejskiego Dzieła Kolpinga. Serdecznie gratulujemy!

Polsko - niemieckie spotkanie Rodzin Kolpinga w Essen

2014-04-22

Od wielu już umacniamy partnerskie kontakty z Rodzinami Kolpinga w Diecezji Essen. Kolejne spotkanie odbędzie się w Essen w tym roku w terminie od 4 do 8 czerwca w ramach obchodów 25.lecia przemian demokratycznych w Europie Środkowej. Zaprasza nas na nie nasz niemiecki Partner – Związek Diecezjalny Dzieła Kolpinga w Essen.

Wakacyjne spotkania młodzieży

2014-04-22

Ks. Wiceprezes Stanisław Dyndał serdecznie zaprasza do udziału w wakacyjnych spotkaniach młodzieży.

Koncert na kanonizację Jana Pawła II

2014-04-22

Włączając się w nurt przygotowań do uroczystości kanonizacji Błogosławionego Jana Pawła II Rodzina Kolpinga w Luborzycy wieloletni Partner działań artystycznych Theatrum Mundi przygotowała 2 spektakle poświęcone osobie Świętego Papieża.

« 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 »