III zjazd zakończony

2014-07-01

W dniach 27-28.06.2014 r. odbył się trzeci blok szkolenia w ramach projektu „Lokalna świetlica globalna- edukacja dzieci i młodzieży” skierowany do tej samej grupy uczestników, co poprzednie zjazdy.

Kolping na Targach Organizacji Pozarządowych w Krakowie

2014-06-28

24 czerwca 2014r. na Rynku Głównym w Krakowie odbyły się Targi Organizacji Pozarządowych w ramach Święta Organizacji Pozarządowych i Inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa. W Targach uczestniczyło 51 organizacji pozarządowych, w tym Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce.

Protest wobec propagowania pseudosztuki „Golgota Picnic”

2014-06-27

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce przyłącza się do protestu Archidiecezji Krakowskiej wobec wystawiania w papieskim mieście Krakowie pseudosztuki „Golgota Picnic”  obrażającej nasze uczucia religijne.

Seminarium polsko - niemieckie w Essen

2014-06-27

W dniach 4-8 czerwca 2014 r. 17 osobowa grupa przedstawicieli polskich Rodzin Kolpinga wyruszyła w podróż do Essen. Seminarium zostało zrealizowane przy wsparciu finansowym Fundacji Współpracy Polsko - Niemieckiej.

Wyniki konkursu NAJLEPSZA RODZINA KOLPINGA ROKU 2014

2014-06-27

Podczas Ogólnego Zebrania Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce, które odbyło się dnia 14 czerwca br. w Luborzycy, zostały ogłoszone wyniki konkursu na „Najlepszą Rodzinę Kolpinga roku 2014”.

Spotkanie informacyjne dla seniorów w Dębnie

2014-06-19

Osoby w wieku 60+ zapraszamy na zajęcia komputerowe, zajęcia manualne lub sportowe. Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Dębnie zaprasza na nieodpłatne zajęcia osoby, które ukończyły 60 r.ż. W ramach projektu „I seniorem dobrze być! Program na rzecz wspierania funkcjonowania społecznego osób starszych”

Aktywnie i ciekawie

2014-07-18

Osoby w wieku 60+ zapraszamy na zajęcia komputerowe, zajęcia manualne lub sportowe. Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Krakowie – Nowym Bieżanowie zaprasza na nieodpłatne zajęcia osoby, które ukończyły 60 r.ż.

« 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »