Konsultacje w powiecie bocheńskim rozpoczęte

2014-10-31

Starostwo Powiatowe w Bochni we współpracy ze Związkiem Centralnym Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do konsultowania najważniejszego dokumentu Programu współpracy Powiatu Bocheńskiego z organizacjami pozarządowymi oraz innymi podmiotami prowadzącymi działalność pożytku publicznego realizującego wizję rozwoju Powiatu Bocheńskiego przy wsparciu i dobrej współpracy z sektorem podmiotów prowadzących działalność pożytku publicznego  dążąc do wzmacniania rozwoju społeczeństwa obywatelskiego.

Z wizytą w gminie Bieliny

2014-11-11

W dniach 9-10 października br. w gminie Bieliny gościli przedstawiciele gminy Dębno: samorządowcy, radni, sołtysi, jak i lokali liderzy organizacji pozarządowych. Poznawali bielińskie rozwiązania i doświadczenia w zakresie konsultacji społecznych, partycypacyjnego modelu współpracy i aktywności lokalnej społeczności.

Makowski Kolping dla seniorów

2014-11-04

Rok 2014 to dla makowskiego Kolpingowskiego Klubu Seniora pierwszy rok działalności. Dzięki projektom szybko wdrożyliśmy się w szereg działań, których podstawą są cotygodniowe spotkania.

Razem skuteczniej! Budujemy Małopolską Sieć NGO!

2014-10-20

Chcesz promować swoją organizację i jej działania przez udział w profesjonalnej sieci NGO? Twoja organizacja potrzebuje wsparcia w poszukiwaniu partnerów, dostępu do dobrych praktyk,  narzędzi usprawniających pracę? Chcesz by członkowie, pracownicy i wolontariusze Twojej organizacji podnieśli kwalifikacje korzystając z bezpłatnych szkoleń i doradztwa? Chcesz by Twoja organizacja miała swój udział w tworzeniu, realizacji i monitorowaniu polityk publicznych?   Dołącz do tworzonej przez Dzieło Kolpinga Małopolskiej Sieci Organizacji Pozarządowych.

Światowy Dzień Modlitwy Międzynarodowego Dzieła Kolpinga

2014-10-30

Jak co roku - od czasu beatyfikacji bł. Adolpha Kolpinga w dniu 27 października 1991 r., - Międzynarodowe Dzieło Kolpinga świętuje tę rocznicę jako Światowy Dzień Modlitwy kolpingowskiej. Członkowie Rodzin Kolpinga łączą się wówczas w modlitwie polecając Bogu siostry i braci w jednym z 61 krajów świata. W tym roku modlimy się w  intencji Dzieła Kolpinga w Chile – dalekim kraju Ameryki Południowej.

Projekt „U nas w gminie konsultujemy! Partycypacja obywatelska poprzez konsultacje społeczne”

2014-10-20

Od kilku miesięcy w Gminie Dębno realizowany jest projekt „U nas w gminie konsultujemy! Partycypacja obywatelska poprzez konsultacje społeczne” współfinansowany przez UE w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Do sierpnia 2014 r. beneficjenci skorzystali z kilku form wsparcia...

Zebranie Członków Młodego Kolpinga Europa w Słowenii

2014-09-26

Drodzy Członkowie Młodego Kolpinga Polska,
w dniach 23-26.10.2014 odbędzie się w Słowenii Zebranie Członków Młodego Kolpinga Europa. Do udziału w spotkaniu zapraszamy 2 przedstawicieli Młodego Kolpinga Polska.

« 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 »