Jubileusz 20.lecia Rodziny Kolpinga w Brzesku

2015-05-06

W sobotę 11 kwietnia Rodzina Kolpinga z Brzeska rozpoczęła uroczystości obchodów 20.lecia swojej długiej i bogatej działalności.

Szkolenie MSNGO: Grantowe i pozagrantowe źródła finansowania - Bochnia i Nowy Sącz

2015-04-16

Zaplanowano dwa terminy szkolenia pn. Grantowe i pozagrantowe źródła finansowania w Bochni i Nowym Sączu. Szkolenie w Bochni odbędzie się w dniu 25 kwietnia 2015 r. (sobota:  9:00- 16:15), natomiast w Nowym Sączu w terminie 20.06.2015 r. (sobota:  9:00- 16:15).
Tematem szkolenia będzie rozwinięcie i pogłębienie wiedzy dotyczącej źródeł finansowania projektów NGO w Województwie Małopolskim.

III PIELGRZYMKA RODZIN KOLPINGA W KRAKOWIE

2015-04-08

Serdecznie zapraszamy Członków Rodzin Kolpinga do udziału w III PIELGRZYMCE RODZIN KOLPINGA, która odbędzie się 25 kwietnia 2015 roku w Krakowie. To modlitewne spotkanie będzie wyjątkowe, gdyż musimy je połączyć z nadzwyczajną sesją OZZ.

Europejski Tydzień Młodych

2015-04-10

Młody Kolping Europa zaprasza członków Młodego Kolpinga do uczestnictwa w Europejskim Tygodniu Młodych, który w tym roku odbędzie się w Serbii.

Wychodzą na spotkanie powracających z emigracji

2015-04-09

Fundacja KOMPAS z Krakowa, która prowadzi działania podobne do działań Rodziny z  Brzeska, szuka osób zainteresowanych przystąpieniem do organizowanej właśnie Grupy Wsparcia dla Powracających z emigracji.

Głosowanie do Komitetu Monitorującego RPO WM rozpoczęte

2015-04-10

Rozpoczęło się głosowanie na przedstawicieli organizacji pozarządowych do Komitetu Monitorującego RPO Województwa Małopolskiego 2014-2020 (KM RPO WM). Naszą kandydatką jest Magdalena Szczudło, która reprezntować będzie Dzieło Kolpinga w Polsce oraz Małopolską Sieć NGO w obszarze "Federacje organizacji pozarządowych" .

Kolejne szkolenie pn. „Przygotowanie wniosków projektowych – poziom podstawowy ” - Oświęcim, 17-18.04.2015 r.

2015-04-09

Szkolenie organizowane jest dla Przedstawicieli Organizacji Małopolskiej Sieci NGO, odbędzie się w terminie 17-18.04.2015 w Oświęcimiu.  Tematem szkolenia będzie przygotowywanie wniosków projektowych na poziomie podstawowym.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »