Podsumowanie działań w Kolpingowskim Klubie Seniora w Jarosławiu

2015-06-12

W Kolpingowskim Klubie Seniora w Jarosławiu działa aktywnie 27 seniorów. Samopomocowa grupa seniorów świadczy pomoc innym potrzebującym seniorom spoza KKS oraz osobom najuboższym w środowisku lokalnym. Grupa samopomocowa spotyka się ok. 2-4 razy w miesiącu.

Wieści z wadowickiego Klubu Seniora

2015-06-12

W dniach od 14 kwietnia do 12 maja 2015 r. w ramach projektu „Seniorzy dla demokracji” w Kolpingowskim Klubie Seniora w Wadowicach odbył się kurs obsługi komputera w stopniu podstawowym.

Podsumowanie działań projektowych w brzeskim Klubie Seniora

2015-05-29

Spotkania grupy samopomocowej w Brzesku odbywały się w każdym miesiącu w okresie styczeń - kwiecień 2015 r. W czasie spotkań omawiano działania podejmowane w miesiącu poprzednim, dzielono się spostrzeżeniami i pomysłami na kolejne przedsięwzięcia.

Gorlicka Rapsodia

2015-05-08

Dnia 9 maja 2015 roku w Bazylice Mniejszej N.N.M.P. w Gorlicach zostanie wystawiony spektakl teatralno-muzyczny oparty na zapiskach ks. Bronisława Świeykowskiego "Z dni grozy w Gorlicach".  W spektaklu wystąpią m.in aktorzy Stowarzyszenia Rodzina Kolpinga w Luborzycy.

Zaproszenie na międzynarodowe Seminarium w Niemczech

2015-05-06

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce zaprasza do uczestnictwa w międzynarodowym seminarium pt. „Konsolidacja i nowe wyzwania. Wschodnia Europa - 25 lat po przełomie“, które odbędzie się w dniach 12/13 czerwca 2015 w Mönchengladbach/ Niemcy.

Nowenna Modlitwy przed OZZ w Gdańsku

2015-06-12

Kolejne Ogólne Zgromadzenie Związku Centralnego Dzieła Kolpinga w Polsce odbędzie się w Gdańsku w parafii św. Piotra i Pawła w sobotę 20 czerwca 2015 r.  Tak doniosłe wydarzenie wymaga solidnego przygotowani  duchowego. Dlatego proszę Wszystkich  Braci i Siostry  o modlitwę. Niech  naszym wspólnym darem modlitewnym na OZZ w Gdańsku  będzie Nowenna Modlitwy w intencjach jedności i rozwoju Dzieła Kolpinga w Polsce, Europie i Świecie – od czwartku 11 do piątku 19 czerwca 2015 roku.  W tym czasie wszyscy codziennie ofiarujmy Bogu Miłosiernemu przez Najświętsze Serce Jezusa i naszej Matki specjalną modlitwę np. jeden dziesiątek Różańca.

III Pielgrzymka Rodzin Kolpinga Kraków 2015

2015-05-06

W sobotę 25 kwietnia odbyła się kolejna 3. już Pielgrzymka Rodzin Kolpinga do trzech krakowskich sanktuariów. To ważne wydarzenie zgromadziło ponad 150 sióstr i braci z 19  Rodzin  z Polski południowej.

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »