Spotkanie Młodego Kolpinga-Zebranie sprawozdawczo-wyborcze w terminie 30.09-4.10.2009

Zapraszam na spotkanie Młodego Kolpinga, podczas którego zostanie wybrany nowy zarząd na trzyletnią kadencję.
Nowowybrany przewodniczący Młodego Kolpinga jest już zaproszony na spotkanie Młodego Kolpinga Europa do Bratysławy, które odbędzie się w terminie 30.09-4.10.2009. W tym spotkaniu, na Słowacji wezmą udział przedstawiciele grup Młodego Kolpinga z całej Europy.

Podczas naszego spotkania w Luborzycy każda grupa Młodego Kolpinga zaprezentuje własną działalność (prezentacja w dowolnej formie). Natomiast wybrane – podczas spotkania - grupy zostaną poproszone o ponowną prezentację na spotkaniu z prezesem Międzynarodowego Dzieła Kolpinga (zalecany język: niemiecki lub angielski, ewentualnie po polsku).

Wybory: z każdej grupy Młodego Kolpinga max dwie osoby są uprawnione do wzięcia udziału w zebraniu sprawozdawczo-wyborczym polegającym na zgłoszeniu kandydatury do nowego zarządu oraz możliwości głosowania. Oczywiście, w przypadku reprezentowania lokalnego Młodego Kolpinga przez więcej osób można wziąć udział w zebraniu, ale bez prawa wyborczego.

Spotkanie Młodego Kolpinga
Zebranie sprawozdawczo-wyborcze
23-24.09.09 Luborzyca

przyjazd, zakwaterowanie