Kolpingowski Dzień Skupienia

Serdecznie zapraszamy do uczestniczenia w Kolpingowskim Dniu Skupienia, który odbędzie się 12 marca w godzinach 11:00-17:00 w Luborzycy.

W załączeniu przesyłam szczegółowy program. Nasze spotkanie będzie mieć charakter duchowo-edukacyjny. Zaplanowano wspólną modlitwę – odmawianie brewiarza, będzie Msza św. jak i nieszpory. Ponadto spotkanie będzie istotne również ze względu na część merytoryczną – wspólną pracę nad przyszłością Dzieła Kolpinga.
Najważniejsze, żebyśmy się po prostu spotkali  – bo Dzieło Kolpinga to wspólnota.

Kwestia organizacyjna:
Nie ma żadnych opłat uczestnictwa. Rodzina Kolpinga w Luborzycy zapewnia obiad.
Natomiast uczestniczy ponoszą jedynie koszty dojazdu.

Jak dojechać do Luborzycy:

Dojazd samochodem:
Dom KOLPING usytuowany w podkrakowskiej miejscowości Wysiołek Luborzycki (30 min. samochodem od centrum Krakowa). Jadąc samochodem z Krakowa, proszę kierować się na BUSKO ZDRÓJ, PROSZOWICE (droga nr 776). W miejscowości Dojazdów na drugim rondzie proszę skręcić w lewo, a tuż za rondem od razu w prawo, kierując się na SŁOMNIKI. Zobaczą Państwo znak miejscowości LUBORZYCA, a następnie WYSIOŁEK LUBORZYCKI. Proszę jechać cały czas prosto, i po lewej stronie, u podnóża kościoła, zobaczą Państwo Dom KOLPING.
Jeżeli jadą Państwo z Warszawy, drogą nr 7 (E77), w miejscowości SŁOMNIKI proszę skręcić w lewo, zgodnie ze znakiem na KOCMYRZÓW.

Dojazd komunikacją miejską:
Należy tramwajem nr 1, 4 lub 5 dojechać na  Wzgórza Krzesławickie - do pętli końcowej, a następnie przesiąść się w autobus linii nr 202, 222, 232. Proszę wysiąść na przystanku Luborzyca (pętla pod kościołem) i stamtąd 2 min. pieszo.
Szczegółowe informacje: mpk.krakow.pl

Zgłoszenia proszę przesyłać na adres: bmichalek@kolping.pl  w terminie do 7.03.2016 podając imię i nazwisko uczestników.

W razie pytań, proszę o kontakt.
Serdecznie zapraszamy!
Bożena Michałek