W trosce o emigrantów

Kolping od wielu lat promuje inicjatywę RK w Brzesku  pn. Modlitwa Adwentowa  i Wielkopostna  w intencji Emigrantów. Dlatego jako lider Małopolskiej Sieci NGO z zadowoleniem  witamy prośbę Fundacji Kompas o udostepnienie  informacji o wydarzeniu związanym z problemami migracji zarobkowej Polaków.

Serdecznie zapraszamy mieszkańców Małopolski, którzy powrócili z emigracji na spotkanie poświęcone doświadczeniom migracyjnym oraz potrzebom związanym z powrotem do kraju. Wydarzenie odbędzie się 08.09.2015 r. (wtorek) w godzinach 18.00 – 19.30 przy ulicy Krasickiego 18 w siedzibie Fundacji BIS.

Spotkanie będzie prowadzone w formie dyskusji moderowanej, ukierunkowanej na zrozumienie realiów życiowych i wyzwań, z jakimi borykają się powracający z emigracji mieszkańcy Małopolski.

Kto może wziąć udział?
Do udziału w spotkaniu, zapraszamy osoby, które przebywały za granicą powyżej 3 miesięcy (niezależnie od celu migracji i kraju wyjazdu). Wasze uczestnictwo jest ważne, ponieważ pomoże poszerzyć punkt widzenia lokalnej społeczności o perspektywę migrantów.
Prosimy o potwierdzenie udziału w spotkaniu do dnia 05.09.2015.

O projekcie
Dyskusja jest częścią projektu „Kompas na migrantów” realizowanego w ramach programu FIO Małopolska Lokalnie, którego celem jest wspieranie mieszkańców Krakowa i okolic w organizowaniu lokalnych inicjatyw. Współpracujemy z organizacjami pozarządowymi z Małopolski, ponieważ razem możemy dokonać zmiany na rzecz lepszej jakości życia mieszkańców.

kontakt: fundacjakompas@gmail.com
Ewelina Blicharz 601147708
Ewa Adamska 500575009

Formą podziękowania uczestnikom za poświęcony czas będą bony do Empiku o wartości 25 zł.
Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.
Więcej o projekcie: fundacjakompas.pl