Zakończenie warsztatów strategicznych Małopolskiej Sieci NGO

Pięćdziesiąt organizacji, podzielonych na pięć grup szkoliło  się w różnych miejscowościach Małopolski pracując nad misją i wizją Małopolskiej Sieci NGO oraz jej celami strategicznymi. W sumie przepracowaliśmy 80 godzin poznając najważniejsze pojęcia z zakresu strategii i ucząc się procesu jej wdrażania w organizacji.
        To był czas intensywnej pracy i formułowania oczekiwań wobec Małopolskiej Sieci NGO. Również refleksji nad tym, co sami możemy  zaoferować sieci  - niektórzy z nas mają wiedzę o pozyskiwaniu funduszy, inni doświadczenie we współpracy z biznesem czy z wolontariuszami. Wszyscy jednak mamy kapitał społeczny w postaci  zaangażowanych ludzi i wiele  pomysłów na działania. A co  najważniejsze - chcemy się nimi dzielić, współpracować i wzajemnie inspirować. A to pierwszy krok do integracji trzeciego sektora w Małopolsce.
         Przed nami stoi teraz duże wyzwanie - wypracowanie wspólnej misji, wizji oraz statutu Małopolskiej Sieci NGO w gronie przedstawicieli 5 grup warsztatowych. Zaangażowane w te działania  będą osoby,  które znalazły się w Grupie Sterującej. Jej Członkowie  spotkają się już wkrótce - 30-31 stycznia br. na warsztatach w Szczawnicy.

Poniżej zdjęcia z ostatnich warsztatów strategicznych Małopolskiej Sieci NGO:

Więcej zdjęć na naszym Facebooku