Zaproszenie na Rekolekcje Adwentowe i Studium Apostolstwa Świeckich

Drodzy Bracia i Siostry Rodzin Kolpinga, Kolpingowskich Klubów Seniora, Coachowie i Liderzy Kolpinga. Czcigodni Księża Prezesi.

1. Zapraszam serdecznie na REKOLEKCJE ADWENTOWE w Mucharzu koło Wadowic w dniach 12 – 14 grudnia 2014 r.
Zgłoszenia: Dom Rekolekcyjny Zgromadzenia SS. Pasjonistek (Mucharz 95), tel. 504 780 730, Temat: „Ewangelia drogą przebaczenia w rodzinie” – ks. dr Paweł Gawron, ks. mgr Andrzej Fyda. Rekolekcje rozpoczynają się w piątek o godz. 18.00 i kończą obiadem w niedzielę (koszt 94 zł).
Będę uczestniczył w tych rekolekcjach jako prezes krajowy Dzieła Kolpinga. Ufam, że wśród uczestników znajdą się Bracia i Siostry z Rodzin Kolpinga i Kolpingowskich Klubów Seniora. Bardzo liczę także na udział naszych Coachów i  Liderów.

2. We wrześniu 2014 roku prosiłem Rodziny Kolpinga o zainteresowanie się STUDIUM APOSTOLSTWA ŚWIECKICH w archidiecezji krakowskiej. Zajęcia są w siedmiu ośrodkach w jedną sobotę miesiąca. Jeszcze można się zapisać!

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce pomaga Rodzinom Kolpinga uczestniczyć w wielu projektach szkoleniowych. Szkolenia projektowe muszą być uzupełniane formacją duchową i ewangelizacyjną. Formacja duchowa i ewangelizacyjna Rodzin Kolpinga to pierwszy i podstawowy warunek rozwoju i chrześcijańskiego życia każdej rodziny. Nasze  życie musi być budowane na mocnym fundamencie WIARY. Wszyscy  czerpiemy moc Ducha ze Słowa Bożego i sakramentów i z coraz lepszego poznawania PRAWDY objawionej przez naukę i katechezę Kościoła. Wtedy będziemy stawać się autentycznymi świadkami Chrystusa i Kościoła w świecie i w środowiskach naszych miast i wsi.

Kontakt:
ks. Józef Jakubiec,
kom. 605 263 111 lub email: jjakubiec@kolping.pl

Rabka Zdrój, 18.11.2014 r.
ks. Józef Jakubiec, prezes krajowy