Światowy Dzień Modlitwy Międzynarodowego Dzieła Kolpinga

Jak co roku - od czasu beatyfikacji bł. Adolpha Kolpinga w dniu 27 października 1991 r., - Międzynarodowe Dzieło Kolpinga świętuje tę rocznicę jako Światowy Dzień Modlitwy kolpingowskiej. Członkowie Rodzin Kolpinga łączą się wówczas w modlitwie polecając Bogu siostry i braci w jednym z 61 krajów świata. W tym roku modlimy się w  intencji Dzieła Kolpinga w Chile – dalekim kraju Ameryki Południowej.

Zachęcamy Was do wzięcia udziału w obchodach tego dnia, przede wszystkim poprzez udział we Mszy św. w tej intencji i wspólnym  spotkaniu Rodziny   przybliżającym  ten  kraj i  tamtejsze  Dzieło.

W zakładce Prezes przesyłamy materiały dotyczące Dzieła Kolpinga w Chile. Liturgia tego dnia niech zawiera elementy wypracowane przez Waszą Rodzinę w poprzednich latach ze szczególnym uwzględnieniem duszpasterskich działań wynikających z odbytej lub oczekiwanej Peregrynacji Relikwii naszego Błogosławionego Patrona wraz z modlitwą o Jego rychłą kanonizację.

Prosimy o przesłanie  sprawozdania z tego wydarzenia -  w wersji elektronicznej ze zdjęciami -  w celu umieszczenia na naszej stronie www.

Bł. Kolpingowi cześć i chwała!