Wędrówka pokoju dla młodzieży

W dniach 16 – 22 września 2014 r. Młody Kolping Europa organizuje „Wędrówkę pokoju dla młodzieży”, która będzie wiodła ścieżką jakubowa na granicy polsko - niemieckiej. Ta nowa inicjatywa ma na celu upamiętnienie 100 rocznicy wybuchu I Wojny Światowej.

Uczestnicy wędrówki nie tylko poznają nowych ludzi i miejsca, ale przede wszystkim historyczne tło I Wojny Światowej i jej wpływ na kształt Europy. Ponadto będą dyskutować o korzeniach i historii Europy oraz spróbują odkryć na nowo chrześcijańską tożsamość Europy. „Chcielibyśmy pokazać, że 100 lat po I Wojnie Światowej jesteśmy w stanie działać razem i zachować pokój między naszymi narodami” –mówią organizatorzy.

Wędrówka pokoju jest skierowana do 12 członków Młodego Kolpinga w wieku 18 – 30 lat z całej Europy. Do udziału w proejkcie zapraszamy max. 2 przedstawicieli jednego kraju.

Koszty noclegów i wyżywienia zostaną sfinansowane przez Unię Europejską w ramach programu „Młodzież w działaniu”.  Istnieje możliwość zwrotu 50% kosztów podróży (przy wykorzystaniu najtańszego środka transportu).

Opłata uczestnictwa:
30 Euro dla uczestników z Europy Środkowej i Wschodniej
60 Euro dla uczestników z Europy Zachodniej
Osoby zainteresowane uczestnictwem w projekcie proszone są o wysłanie zgłoszenia do dnia 25 sierpnia 2014 na adres mptak@kolping.pl

Do pobrania:

FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY