Kolping na Targach Organizacji Pozarządowych w Krakowie

24 czerwca 2014r. na Rynku Głównym w Krakowie odbyły się Targi Organizacji Pozarządowych w ramach Święta Organizacji Pozarządowych i Inicjatyw Obywatelskich Miasta Krakowa. W Targach uczestniczyło 51 organizacji pozarządowych, w tym Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce. Dzięki temu mieliśmy okazję zaprezentować się jako stowarzyszenie katolickie, działające prężnie w zakresie aktywizacji społecznej i obywatelskiej. Poprzez materiały promocyjne i spotkania z przedstawicielami naszej organizacji mieszkańcy miasta oraz liczni turyści mogli lepiej poznać specyfikę i zasięg naszych -działań oraz dowiedzieć się o zorganizowanych przez nas dotychczas projektach i kampaniach społecznych. Szeroki zakres naszych aktywności cieszył się dużym zainteresowaniem osób w różnym wieku. Udział w Targach był także okazją do spotkania i wymiany doświadczeń z przedstawicielami innych organizacji pozarządowych, co niewątpliwie zaowocuje w przyszłości nowymi partnerstwami oraz wspólnymi inicjatywami.

27 czerwca siedziba naszej organizacji pozarządowej była otwarta dla wszystkich chętnych, którzy chcieli poznać działania ZCDK, Fundacji Dzieła Kolpinga bądź naszych Rodzin.

Monika Cholewa