Warsztaty Grundtvig w Krakowie

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce we współpracy z partnerami z Europy przyłączając się do cennej inicjatywy wsparcia integracji międzypokoleniowej oraz wspierania solidarności, współpracy i zrozumienia między pokoleniami  organizuje w ramach projektu „Podnoszenie kwalifikacji trenerów w zakresie edukacji międzypokoleniowej” warsztaty z zakresu fundraisingu na inicjatywy międzypokoleniowe.

Szkolenie realizowane przy wsparciu finansowym Komisji Europejskiej w ramach programu Grundtvig odbędzie się w Luborzycy pod Krakowem w terminie 3-6.04.2014. W spotkaniu weźmie udział ok. 30 osób z czterech krajów tj. Niemiec, Polski, Portugali i Szwajcarii.

W ramach zajęć odbędzie się zarówno szkolenie w zakresie pozyskiwania środków na działania międzypokoleniowe poprzez realizację projektów jak również działania fundraisingowe. Ponadto uczestnicy spotkają się z przedstawicielami klubu seniora z Luborzycy, Chełmka i Oświęcimia.