Dwusetna rocznica urodzin bł. A. Kolpinga

Kraków, 28.11.2013 r. Dwusetna rocznica urodzin błogosławionego księdza Adolpha Kolpinga - niedziela 8 grudnia 2013 roku - Święto Dziękczynienia i Jedności Rodzin Kolpinga w Polsce.

Bardzo prosimy Księży Prezesów i wszystkie Rodziny Kolpinga w Polsce, abyśmy w II Niedzielę Adwentu 8 grudnia 2013 roku zgromadzili się w swoich parafiach na wybranej Mszy św., aby wspólnie z braćmi i siostrami dziękować Bogu za Adolpha Kolpinga w dwusetną rocznicę Jego urodzin w ubogiej rodzinie pasterskiej w Kerpen koło Kolonii 8 grudnia 1813 roku. Przeżyjmy ten Dzień Pański jako Święto Dziękczynienia i Jedności Rodzin Kolpinga w Polsce w duchu solidarności braterskiej w Międzynarodowym Dziele Kolpinga. Rodzina Kolpinga z Młodym Kolpingiem w Sanktuarium Najświętszej Rodziny w Krakowie-Nowym Bieżanowie będzie uczestniczyć w uroczystej Eucharystii z prezesem krajowym o godz. 9.30 (transmisja w Internecie: www.najswietszarodzina.pl). Msza św. dziękczynna w kościele minorytów w Kolonii będzie celebrowana o godzinie 14.00 przez prezesa generalnego ks. Ottmara Dillenburga (transmisja w Internecie).

Krzysztof Wolski                          Robert Prusak                              ks. Józef Jakubiec
Sekretarz Naczelny              Przewodniczący Zarządu                      Prezes Krajowy