Oświęcimski Senior w Starym Kinie i świecie Internetu

Stowarzyszenie Rodzina Kolpinga w Oświęcimiu rozpoczęło realizację projektu, pn. Oświęcimski Senior „W Starym Kinie i w świecie Internetu”, dotowanego przez Województwo Małopolskie w ramach ZADANIA PUBLICZNEGO WOJEWÓDZTWA MAŁOPOLSKIEGO Z OBSZARU POMOCY SPOŁECZNEJ, W TYM DZIAŁAŃ NA RZECZ OSÓB STARSZYCH. Realizacja projektu potrwa do 30 listopada 2013 roku.

Zapraszamy Seniorów z gminy i miasta Oświęcim do wzięcia udziału w 20-to godzinnych kursach komputerowych mających na celu zapoznanie Seniorów z pracą na komputerze, obsłudze Internetu aby stać się aktywnym e-obywatelem. Zapisy w dni robocze w godzinach od 11 do 13 pod numerem telefonu: 696-003-027. Liczba miejsc ograniczona ( w grupie będzie po 6 osób).

Zapraszamy również na cykl prelekcji z projekcją filmów pn. ”W starym kinie”. Prelekcje prowadzone będą przez  Doktora z zakresu Historii Kina Pana Zygmunta Barczyka. Prelekcje odbywać się będą  w siedzibie Partnera projektu - Bibliotece Galeria Książki  w Oświęcimiu.

Terminy seansów filmowych i prelekcji wraz z poczęstunkiem:
28 sierpnia 2013 godzina 16.30 film „ Piętro wyżej” – premiera 1937
25 września 2013 godzina 16.30 film „Książątko” – premiera 1937
30 października 2013 godzina 16.30 film „Czy Lucyna to dziewczyna?” - premiera 1934

Kursy komputerowe oraz wstęp na seanse filmowe są BEZPŁATNE i mogą z nich skorzystać osoby w wieku + 60.
Serdecznie zapraszamy !!!