KAPELUSZOWE SZALEŃSTWA SENIOREK!

Dzień 24 stycznia zostanie zapamiętany przez seniorki jako czas relaksu, wesołej zabawy,  rozrywki i odskoczni od codzienności. Do udziału w zabawie karnawałowej, zorganizowanej przez liderki Klubu Seniora, zostały zaproszone osoby z poczuciem humoru i w nietypowych nakryciach głowy. Nakrycia mogły być zwykłe, dowcipne, eleganckie lub szokujące. Na głowach seniorek pojawiły się peruki, kwiatki, motylki, eleganckie kapelusze, uszy i inne akcesoria, kotki i króliczka oraz grająca i poruszająca się w takt melodii Jingle Bells czapka Mikołaja. Przebrana „cyganka” proponowała wróżby z kart i ręki. Ogłoszony konkurs na najbardziej interesujące nakrycie głowy wygrała „cyganka”, która przebrała się od stóp do głów. Nagrodzona została wspaniałym walcem ze skrzypkiem zespołu muzycznego .
Oprawę muzyczną naszej imprezy zapewniła ulubiona przez nas i przyjazna dla seniorek „MŁODZIEŻOWA ORKIESTRA EMERYTÓW I RENCISTÓW”. Gorące rytmy wprawiły uczestniczki w klimat dobrej zabawy. Parkiet często był za mały, bo tańce były ogniste, a zabawa szalooooona. Zespół muzyczny przygotował repertuar dla statecznych pań, ale szybko musiał to zmienić. Witalność, humor, temperament, ogień i zapał to cechy charakterystyczne  uczestniczek imprezy.  Przerwy między tańcami wypełniały chóralne wykonania znanych piosenek, bo seniorki ciągle miały wciąż dużo werwy i niespożytych sił.

Znikomy ubytek sił rekompensowały słodkości, które są specjalnością naszych pań. Brakowało nam tylko troszeczkę seniorów, bo kilka „ rodzynków” każdemu wypiekowi dodaje smaczku. Drodzy seniorzy przychodźcie do klubu, a na pewno nie będziecie żałować!
Niestety orkiestra zagrała „Do widzenia do miłego zobaczenia” i tak nastąpił koniec imprezy karnawałowej. Mam nadzieję, że będą następne - równie udane.
Nasze starania zmierzające do stworzenia Kolpingowskiego Klubu Seniora i działalność Stowarzyszenia Rodzina Kolpinga w Chełmku  zostały docenione przez włodarzy miasta Chełmka. Statuetkę "LIDER 2012" z rąk Burmistrza Chełmka odebrała Dorota Pietrzyk przewodnicząca Stowarzyszenia Rodzina Kolpinga w Chełmku oraz Marianna Sitek wiceprezes Klubu Seniora.

W imieniu liderek
Prezes Klubu Seniora