Kolpingowski Klub Seniora w Chełmku nagrodzony!

Dnia 24.01.2013 r. Rodzina Kolpinga w Chełmku, a w szczególności założony w listopadzie 2012r. Kolpingowski Klub Seniora otrzymały wyróżnienie „Lider 2012” z rąk Burmistrza Chełmka p. Andrzeja Saternusa.

W liście gratulacyjnym podziękowano „za przyjęcie odpowiedzialności za losy mieszkańców gminy Chełmek” i pogratulowano obywatelskiej postawy „jako przykładu poświęcenia i godnego służenia ludziom”. Statuetkę podczas uroczystej gali w imieniu Stowarzyszenia odebrały Przewodnicząca RK – Dorota Pietrzyk oraz Liderka KKS – Marianna Sitek.|

Zarząd ZCDK jest dumny z faktu, że ta prestiżowa nagroda dobrze odzwierciedla społeczną postawę członków Rodziny Kolpinga w Chełmku i ich ogromne zaangażowanie w tworzenie Kolpingowskiego Klubu Seniora oraz doskonale wpisuje się w ideę pomocy dla samopomocy, która przyświecała działalności naszego Patrona bł. Adolpha Kolpinga i jest stale realizowana przez Dzieło Kolpinga na całym świecie.

W imieniu Zarządu ZCDK serdecznie gratulujemy otrzymanego wyróżnienia!