Warsztaty „Budowanie zespołu”

w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”

W dniach 10-12 maja 2012 r. w Domu Kolpinga w Alsópáhok na Węgrzech odbędą się warsztaty pt. „Budowanie zespołu”. Dwa miejsca szkoleniowe są przeznaczone dla przedstawicieli  Dzieła Kolpinga w Polsce.

Warsztaty organizowane przez Dzieło Kolpinga na Węgrzech są częścią projektu pt. „Szkolenia dla wolontariuszy odpowiedzialnych za zarządzanie”, finansowanego przez Komisję Europejską w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”.

Seminarium odbędzie się w Hotelu Kolpinga w Alsópáhok – najbardziej znanym hotelu rodzinnym na Węgrzech, położonym w południowo-zachodniej części Węgier, w pobliżu  jeziora Balaton. W okolicy znajduje się jeden z najbardziej znanych  regionów, w których produkuje się wino. W hotelu Alsópáhok odbyło się międzynarodowe zebranie Dzieła Kolpinga, gdzie został przyjęty 5-letni program „World of Work”.

Warsztaty poprowadzi dr Eszter Kovacs - kierownik firmy szkoleniowej „Profil Training”. Przez 9 lat pracowała jako trenerka w austriackiej firmie trainingowej (Team training). Wcześniej Eszter pracowała jako lekarz w węgierskich kolejach państwowych. Nauczyła się, jak na wydajność pracy  wpływają kultura firmy, poziom stresu, sytuacje konfliktowe oraz styl komunikacji. Na podstawie tych doświadczeń zrobiła kolejny dyplom z psychologii.
Eszter i jej zespół mówią po angielsku i niemiecku.

Jak dojechać na seminarium:
• Najlepiej pociągiem lub samochodem do Budapesztu:

• Najlepiej pociągiem lub samochodem do Budapesztu:Organizatorzy zapewniają dowóz uczestników z Budapesztu do Alsópáhok samochodem. Podróż trwa ok. 3 godzin. Proszę zwrócić uwagę na to, że program seminarium rozpoczyna się o godz. 16.00. Przyjazd powinien zatem nastąpić w godzinach porannych. Istnieje możliwość przybycia do Budapesztu dzień wcześniej i przenocowania w Domu Kolpinga w stolicy. Można także zostać w Alsópáhok dłużej. Hotel zaproponuje specjalną cenę zakewaterowania i wyżywienia. W tym wypadku jednak organizatorzy nie zapewniają podróży powrotnej do Budapesztu. Należy ją zorganizować we własnym zakresie.

Warunki udziału w warsztatach:
• Komunikatywna znajomość języka angielskiego lub/i  niemieckiego
• Motywacja do podjęcia działań w Rodzinie Kolpinga

Koszty:
Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce pokrywa koszty zakwaterowania i wyżywienia uczestników warsztatów oraz koszty dojazdu (na podstawie biletów).

Zgłoszenia udziału w warsztatach prosimy przesyłać do 26 marca 2012 r. (poniedziałek) na adres pkwapik@kolping.pl

Poniżej  znajduje się program wraz z opisem warsztatów oraz formularz zgłoszeniowy (w językach angielskim i niemieckim).

Alsopahok Program English

Alsopahok Programm Deutsch