W tłusty czwartek u Rodziny Kolpinga w Luborzycy

Zachowując wielowiekową tradycję RK Luborzyca w poszerzonym gronie o członków Młodego Kolpinga, zasiadła do bogato zastawionego stołu.
Były wiersze - pisane specjalnie na tą okazję, śpiewy tradycyjne i patriotyczne.
Specjalną okazją były życzenia dla Mamy naszej Jasi Ciepielowej. Życzenia szczególne, bo Mama ukończyła 100 lat. Z tej okazji  nie obyło się bez życzeń i śpiewu  (tym razem ...200 lat niech żyje nam). Ponadto  rozmawialiśmy też dużo o naszych planach na obecny rok – szczególny,  bo to rok 20-lecia działalności naszej Rodziny.
Oczywiście również omawiane były plany naszych spektakli religijnych zarówno spektaklu o Karolu Wojtyle , jak i innych choćby słynny „Rycerz Niezłomny - opowieść o życiu i męczeństwie św.  Maksymiliana Marii Kolbego. Kalendarz występów na ten rok już jest prawie zapełniony: najbliższy spektakl to Wrocław (3-4 marca), a potem Gdynia , Warszawa, Zakopane i Lublin. Są tez propozycje zagraniczne (ale o tym kiedy indziej).
W tym roku ma też powstać spektakl o Bł. Adolfie Kolpingu- oczywiście z udziałem naszego Młodego Kolpinga. Tą droga chcemy dotrzeć zarówno do członków Kolpinga ,jak również do tych, dla których słowo „Kolping” jeszcze nie dużo znaczy.