Konferencja Praca TAK

"Czasy Wam pokażą, co macie czynić" – te słowa naszego Patrona towarzyszą nieustannie  działalności Dzieła Kolpinga. Toteż nie mogliśmy przed ponad 5 laty  nie dostrzec  ogromnego problemu  bezrobocia, którego wskaźnik dochodził nieraz do 20% w skali kraju.  Poprzez udział w projektach europejskich utworzyliśmy sieć Centrów Wsparcia Kolpinga - Praca, w których  zaoferowaliśmy  bezrobotnym pomoc.  Przetrwały one  próbę czasu, przekształciły się w  agencje zatrudnienia  i pomogły tysiącom osób.
 Dziś  chcielibyśmy podzielić się naszymi doświadczeniami z  realizacji jednego z  projektów realizowanych  w naszych Centrach,  zaprezentować jego  rezultaty  oraz wysłuchać  opinii, które przydadzą się na kolejnych etapach pracy na rzecz osób bezrobotnych. Okazją ku temu będzie

Konferencja   „Praca TAK – Twoją drogą do pracy”  zorganizowana   w kolpingowskim Domu Spotkań i Formacji im. ks. K. Jancarza w Luborzycy k/ Krakowa w dniach 29.02(pt.) – 1.03 (sob.) 2008 r.

Zapraszamy Wszystkich Zainteresowanych tą tematyką  do wzięcia w niej udziału i podzielenia się  uwagami i spostrzeżeniami w toku rzeczowej dyskusji.

Ponizej można pobrać  Program Konferencji  oraz Karta Zgłoszeniowa:

Zaproszenie na Konferencję Praca Tak   - pobierz
Program Konferencji Praca Tak - pobierz