Warsztaty „Fundraising – droga do skutecznego pozyskiwania funduszy” w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”

W dniach 1-3 grudnia 2011 r. w Domu Spotkań i Formacji Dzieła Kolpinga w Luborzycy  odbędą się międzynarodowe  warsztaty  pt. „Fundraising – droga do skutecznego pozyskiwania funduszy”. 3 miejsca szkoleniowe zarezerwowane są dla przedstawicieli Dzieła Kolpinga w Polsce!

Warsztaty poprowadzi Pan Robert Kawałko - prezes Polskiego Stowarzyszenia Fundraisingu i wiceprezes Europejskiego Stowarzyszenia Fundraisingu, który w następujący sposób zachęca Was do udziału:
„To na tym szkoleniu zdobędziecie Państwo wiedzę o fundraisingu – planowym, etycznym i skutecznym pozyskiwaniu funduszy. Dowiecie się, jak sprawić, by ludzie chcieli wpłacać pieniądze na Waszą działalność, a firmy sponsorowały Wasze wydarzenia. Poznacie kulisy i tajemnice kampanii, których organizatorzy już w kilka tygodni od uruchomienia otrzymują codziennie spore kwoty dzięki hojności wielu darczyńców.
Szkolenie jest adresowane do tych przedstawicieli  organizacji pozarządowych, którzy są gotowi na zmianę i chcą na serio zaangażować się w pomnażanie kapitału społecznego i finansowego swoich organizacji, dywersyfikować źródła funduszy i uniknąć uzależnienia od dotacji publicznych.
Program szkolenia jest oparty o standardy Europejskiego Stowarzyszenia Fundraisingu, które nadzoruje jakość szkoleń i certyfikuje zawodowych fundraiserów na obszarze Unii Europejskiej. Zachęcam Państwa do spotkania z fundraisingiem, które zmieni Waszą postawę wobec pieniędzy – odtąd będą one narzędziem do czynienia dobra, a nie celem; zadaniem, a nie marzeniem.”

Warsztaty będą też niepowtarzalną okazją do poznania przedstawicieli  Dzieła Kolpinga  z Rumunii, Węgier, Czech, Niemiec i Tyrolu Południowego oraz do wymiany doświadczeń pomiędzy  organizacjami kolpingowskimi z tych krajów.

Warunki udziału w warsztatach:

• Komunikatywna znajomość języka angielskiego (szkolenie odbędzie się w j. angielskim)
  • Motywacja do podjęcia działań fundraisingowych w Rodzinie Kolpinga

Koszty:
Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce pokrywa koszty zakwaterowania i wyżywienia uczestników warsztatów oraz koszty dojazdu (na podstawie biletów).

Warsztaty organizowane przez Związek Centralny Dzieło Kolpinga w Polsce są częścią projektu pt. „Szkolenia dla wolontariuszy odpowiedzialnych za zarządzanie”, finansowanego przez Komisję Europejską w ramach Programu Grundtvig „Uczenie się przez całe życie”.

Zgłoszenia udziału w warsztatach prosimy przesyłać do 22 listopada 2011 r. na adres pkwapik@kolping.pl

W załączniku znajduje się program i opis warszatów oraz formularz zgłoszeniowy (w języku angielskim).

Serdecznie zapraszamy do udziału!

Załączniki:

1. Program - pobierz