W dobrym kierunku – partnerstwo pomiędzy RK Kraków Nowy Bieżanów a RK Bochum Linden

Już trudno zliczyć wspólne spotkania przedstawicieli Rodziny Kolpinga z Krakowa Nowego Bieżanowa z członkami z Rodziny Kolpinga z Bochum Linden. Po raz kolejny spotkaliśmy się w październiku. Od 19.10 przez 5 dni Willi Stahlschmidt wraz z żoną Christel gościł w Krakowie. Krakowska Rodzina Kolpinga zorganizowała wspólne spotkania jak choćby to na zdjęciu - wycieczka do Szczawnicy i spacer po Dolinie Białej Wody. Nasi gości po raz pierwszy byli w tamtych okolicach. Wspólny spacer, pomimo mroźnej pogody, bardzo nam się podobał. Podczas tych kilku dni zorganizowaliśmy naszym gościom ciekawy program – wspólnie byliśmy w Łagiewnikach oraz w Centrum Jana Pawła II. Naszych partnerów zapraszaliśmy na kolację – spotkaliśmy się zarówno w Naprawie, u byłego prezesa naszej RK – ks. Jana, jak również w Krakowie, u nas w parafii oraz w krakowskiej restauracji.  Było dużo czasu na wspólne dyskusje i rozmowy o planach na przyszłość. Nasi partnerzy zaproponowali kolejne wspólne spotkanie polsko-niemieckie ….w Rzymie.
Jak dobrze się spotkać w przyjacielskim gronie....