Ksiądz Ottmar Dillenburg wybrany nowym Prezesem Generalnym Międzynarodowego Dzieła Kolpinga !

Czcigodny i Drogi Księże Prezesie Generalny,
Dzieło Kolpinga w Polsce - ze swym Prezesem ks. Zenonem Myszkiem - z radością gratuluje Ci zaszczytnego wyboru na  Prezesa Generalnego  Międzynarodowego Dzieła Kolpinga.  Witamy Cię - po raz pierwszy jako  9. następcę   bł. Adolpha Kolpinga,-  podejmującego wielkie zadanie kierownictwa duchowego naszego światowego Związku.
 Jesteśmy świadomi, że przyjdzie Ci je wypełniać w czasie kryzysu wartości  dotykającego  wiele  ludzkich sumień i całych społeczeństw. Dlatego chcemy Cię zapewnić  o naszym głębokim wsparciu modlitewnym dla przyszłych działań bowiem  „…wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia”.
Niech bł. Adolph Kolping, którego rocznica wyniesienia na ołtarze symbolicznie splotła się z dniem Twego nowego powołania, wyprasza obfite łaski dla pokonywania wszelkich trudności  i przeszkód.
A Jezus Miłosierny niech będzie zawsze Twą ufną nadzieją i obroną.
Tego Ci Księże Prezesie Generalny życzymy w imieniu własnym i wszystkich Księży Prezesów oraz  Sióstr i Braci  z -  ufamy  bliskiego Twemu sercu  -  Dzieła Kolpinga w Polsce.

Kraków,27 października 2011 r.