Kurs tańca dla dzieci i młodych

Od czerwca Rodzina Kolpinga w Dębnie prowadzi kurs tańca dla najmłodszych mieszkańców gminy Dębno. Liczba uczestników przeszła najśmielsze oczekiwania.

W związku z tym zwrócono się do pana Grzegorza Bracha, wójta gminy Dębno z prośbą o użyczenie pomieszczeń w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Dębnie na potrzeby projektu ,,Bawiąc uczyć-oferta dla najmłodszych mieszkańców Dębna”. Od lipca kurs tańca organizowany jest już w nowym pomieszczeniu. W zajęciach bierze udział ok. 50 osób w dwóch grupach wiekowych. Kurs tańca odbywa się w każdą środę.

Natomiast od poniedziałku do piątku w pomieszczeniach stowarzyszenia prowadzone są zajęcia świetlicowe, z których korzysta ponad 60 dzieci.

Zajęcia są dofinansowane ze środków Programu „Działaj Lokalnie VII” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Lokalną Organizację Grantową Stowarzyszenie Centrum Animacji Społecznej Horyzonty. Natomiast część zajęć prowadzona jest w ramach nieodpłatnej pracy członków stowarzyszenia.