Szkolenia w zakresie pozyskiwania funduszy na rozwój obszarów wiejskich

Centra NGO Kolping zapraszają na szkolenia w zakresie pozyskiwania funduszy na rozwój obszarów wiejskich.
Szkolenia pt. "Rozwój obszarów wiejskich - jak zdobyć dotację z EFS w ramach "małych grantów" POKL" odbędą się w następujących miejscach i terminach:

Oświęcim:  26-27.03.2011 (sobota, niedziela) Do pobrania:
Karta zgłoszeniowa

Bochnia:  01-02.04.2011 (piątek, sobota) Do pobrania:
Karta zgłoszeniowa

Kraków:  05-06.04.2011 (wtorek, środa) Do pobrania:
Karta zgłoszeniowa

Luborzyca:  08-09.04.2011 (piątek, sobota) Do pobrania:
Karta zgłoszeniowa

Adresatami szkoleń są członkowie, wolontariusze i pracownicy małopolskich organizacji pozarządowych z powiatów bocheńskiego, brzeskiego, chrzanowskiego, krakowskiego, m. Kraków, oświęcimskiego, suskiego, wadowickiego i wielickiego.

Program Operacyjny Kapitał Ludzki jest jednym z największych programów finansujących m.in. projekty organizacji pozarządowych. Wiele projektów organizacje już realizują, wiele z nich jeszcze czeka na realizację. Program finansuje projekty skierowane tylko dla obszarów wiejskich, których wartość nie przekracza 50 tys. zł. To szansa na finansowanie małych, oddolnych inicjatyw.

Aby skutecznie pozyskać środki na realizację projektów NGO na obszarach wiejskich w 2011 r. w ramach POKL, należy poznać nowe wytyczne i procedury, czyli:
- wzór wniosku aplikacyjnego do POKL
- Generator Wniosków Aplikacyjnych, wersja 6.4
- wytyczne w zakresie kwalifikowania kosztów
- wytyczne w zakresie konstrukcji budżetu

Regulamin udziału w projekcie - pobierz

Szkolenie jest współfinansowane przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.