Gość Specjalny

Dzięki niezwykłym "koneksjom" RK Luborzyca oraz z uwagi na wieloletnią współpracę, udało się w tym roku "namówić" Św. Mikołaja, aby już kilka dni przed swoimi imieninami rozpoczął swoją miłą dla nas pracę. Tak więc w niedzielę 2 grudnia przybył do Luborzycy na zaproszenie naszej RK oraz krakowskiej grupy Społecznych Instruktorów Młodzieżowych Polskiego Czerwonego Krzyża. To już trzeci rok współpracy z młodzieżą zrzeszoną w tej grupie.
Jak co roku przygotowane były liczne atrakcje, czyli gry i konkursy, które wypełniły czas  oczekiwania na miłego Gościa. I wreszcie przybył- co prawda bez sań , bo śniegu jakoś nie było, a poza tym  sanie były jeszcze w warsztacie na biegunie (wymiana lewej płozy i wzmacnianie bagażnika). W czasie krótkiego pobytu Św. Mikołaj nie tylko rozdał prezenty obecnym dzieciom, ale również przeegzaminował dorosłych z wiedzy religijnej. Na koniec złożył specjalne życzenia świąteczne i udzielił błogosławieństwa dla wszystkich członków Kolpinga w Polsce.
Dziękujemy za wizytę i życzenia; od razu też zapraszamy naszego gościa na przyszły rok.