Warsztaty dziennikarskie w wakacje dla Młodego Kolpinga

Młody Kolping Polska zaprasza do wzięcia udziału w warsztatach dziennikarskich zorganizowanych przez Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży (KSM).

Warsztaty są przeznaczone dla młodzieży pragnącej pogłębiać wiedzę z zakresu dziennikarstwa. Ideą warsztatów jest rozwijanie umiejętności dziennikarskich u młodzieży.

Przygotowany program szczegółowo przedstawia najważniejsze gatunki dziennikarskie takie jak: artykuł, relacja, recenzja, opinia, felieton, reportaż, wywiad i inne. Ponadto zawiera zagadnienia związane z fotografią i grafiką prasową, a także w jaki sposób prawidłowo przygotować konferencję prasową. Dla zainteresowanych warsztaty radiowe i ćwiczenia przed kamerą z autoprezentacji. Warsztaty są tak prowadzone, aby uczestnicy także posiedli konieczną wiedzę i umiejętności w celu prowadzenia i redagowania gazet szkolnych, akademickich czy parafialnych.

Uczestnictwo w warsztatach daje możliwość nawiązania stałej współpracy z redakcją miesięcznika „WZRASTANIE”.

Warsztaty odbędą się w dniach 19 – 23 lipca 2010 r.  na Śnieżnicy w Kasinie Wielkiej i skierowane są do osób powyżej 18 r.ż.
Koszt uczestnictwa: 170,00 zł.
Zgłoszenia przyjmujemy do dnia 15.06.2010 na adres mailowy: pkwapik@kolping.pl
W razie pytań proszę o kontakt: Patrycja Kwapik: pkwapik@kolping.pl, 012-4187774

Bardzo proszę o podanie w zgłoszeniu:

Imię i nazwisko
Telefon kontaktowy