Święto Organizacji Pozarządowych w Brzesku

Fundacja Biura Inicjatyw Społecznych w Krakowie, Starostwo Powiatowe w Brzesku oraz Uczestnicy projektu „Aktywne organizacje- skuteczna integracja- program wsparcia NGO’s z powiatu bocheńskiego i brzeskiego.” w tym Rodzina Kolpinga w Brzesku, organizują dnia 13 grudnia 2009 r. od godz. 13:00 -  w Auli Chrystusa Króla przy kościele św. Jakuba w Brzesku wspólną imprezę integracyjną - „Święto Organizacji Pozarządowych” pn. „Magia świąt – powrót do tradycji”.
  Celem tego go święta jest integracja, prezentacja organizacji pozarządowych działających w obszarze pomocy społecznej i przeciw działania wykluczeniu społecznemu, rozumianym jako wsparcie dla młodzieży, rodzin ze środowisk ubogich lub zagrożonych patologią, długotrwale bezrobotnych, niepełnosprawnych oraz osób kultywujących tradycje ludową działających na rzecz rozwoju kulturowego regionu.

Program  Święta Organizacji Pozarządowych :

Rozpoczęcie imprezy godzina 13:00 w Auli Chrystusa Króla przy kościele św. Jakuba, przy ul. Głowackiego 2 w Brzesku

W programie miedzy innymi:

• prezentacja organizacja pozarządowych działających na terenie powiatu brzeskiego oraz terenach sąsiednich,
  • wykonywanie ozdób świątecznych przez przedstawicieli stowarzyszeń i wszystkich uczestników imprezy,
  • wspólne wykonywanie łańcucha choinkowego symbolizującego więź współpracy między organizacjami i uczestnikami imprezy
  • wiele atrakcji dla dzieci (konkursy, quizy, zabawy  dot.  współpracy organizacji pozarządowych z innymi instytucjami prowadzone przez animatorów, słodkie niespodzianki)
  • występ zespołów  „Niedzwiedzoki” , i „Maszkieniczanie”
  • rodzinne zdjęcia choinkowe i wiele innych atrakcji

WSTĘP WOLNY

Cały dokument - pobierz